2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Használt ruhákat gyűjtött a Rajkó Zenekar rászoruló családoknak
2012. 10. 10. 00:00

Használt ruhákat gyűjtött és adott át a Fővárosi Cigány Önkormányzatnak (FCÖ) a Rajkó Zenekar, valamint az együttest működtető oktatási és művészeti alapítvány. Az adományt az FCÖ osztja ki...

A ruhagyűjtési akció a színházi ruhatárnyi mennyiség szerdai átadásával nem zárul le - mondta el az akcióról tartott sajtótájékoztatón Gerendás István, a Rajkó Zenekar művészeti igazgatója. 

 

Felidézte, hogy a fennállása 60. évfordulóját idén ünneplő együttes alapítása óta különösen figyel a társadalmi felelősségvállalásra. "Roma és nem roma elesettek javára csaknem félezer jótékonysági koncertet adtunk" - emelte ki az igazgató. 
    

 

Suki Éva, a Rajkó Oktatási és Művészeti Alapítvány elnöke, a ruhagyűjtés ötletének gazdája hozzátette, hogy az intézménybe jelenleg 470 gyerek jár, akik közül sokan halmozottan hátrányos helyzetű családban élnek, így pontosan tudják, hogy milyen az, amikor valaki mélyszegénységből érkezik.
    

 

Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke példaértékűnek nevezte a zenekar gesztusát. "A világhírű Rajkó szerény lehetőségeit használva alázattal fordul roma és nem roma szegények felé, ez az együttérzésről is tanúskodó akció jó üzenet a többségi társadalomnak. Kis lépés, de annál nagyobb jelentőségű, sok ilyenre lenne szüksége az országnak" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy a tél közeledtével még inkább szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy fontos egymásra figyelni és a rászorulóknak segítséget nyújtani.