HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Románia: ledózerolták a romatábort, kitoloncolták a romákat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Október 08    Forrás: nol.hu


Ez a cikk archív

Craiova polgármesterét, Lia Olguta Vasilescut a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben választották meg a város élére júniusban, de korábban a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) szenátora és alelnöke volt.

Hirdetmény

Buldózerrel számoltak fel egy roma telepet hétfőn reggel a dél-romániai Craiova városban. A helyi sajtó szerint az akció a polgármesteri hivatal kezdeményezésére történt. Craiova polgármesterét, Lia Olguta Vasilescut a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben választották meg a város élére júniusban, de korábban a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) szenátora és alelnöke volt.

 

Helyi idő szerint reggel hét órakor több tucat rendfenntartó és rohamrendőr vette körül az illegális roma telepet Új-Craiovita (Craiovita Noua) lakónegyedben, ahol egy szupermarket mögött mintegy hatvanan éltek hevenyészett sátrakban. A romák üveg-, fém- és egyéb hulladék gyűjtéséből és eladásából tengették napjaikat. A Mediafax román hírügynökség úgy tudja, a romák a Dolj megyei Breasta községből származnak, a hulladékgyűjtés mellett csatornafedők lopásából éltek. A kilakoltatásukra érkező rohamosztagok megjelenésekor nem tanúsítottak ellenállást.

 

A craiovai rendőrség hétfőn másik negyven személyt telepített ki ugyanabban a negyedben, a városháza tulajdonában lévő ingatlanból. A mintegy 40, slatinai illetőségű roma – felnőttek és gyerekek – öt éve költözött be az elhagyottan álló lakótömbbe.

 

A száz felnőttet a város határáig kísérték a rendfenntartó erők, miután a tábort buldózerekkel eltüntették. Gheorghe Nedelescu, a craiovai polgármesteri hivatal illetékese szerint a gyerekeket átadták a gyermekjogvédő szolgálatnak, ők vélhetően állami gondozásba kerülnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt