HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Menet a Békéért: civilek akadályoznák meg a jobbikos felvonulást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Október 06    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

A múlt heti miskolci közgyűlésben a téma az Avas rehabilitációs programja volt. Egy jobbikos képviselő felszólalásában a cigány kisebbségi önkormányzat egyik képviselőjét támadta – a Demokratikus Koalíció (DK) közlése szerint. A DK úgy véli: az efféle incidensek nyomán az indulatok egyre inkább elharapóznak az Avason. Ennek következményeként a Jobbik felvonulást tervez a lakótelepre október 17-én, megfélemlítve az ott élő polgárokat.

Hirdetmény

A Demokratikus Koalíció (DK) számára ez elfogadhatatlan - áll a párt szerkesztőségünknek megküldött közleményében. Hozzáteszik: a DK miskolci önkormányzati képviselője, Varga Gergő visszautasítja a Jobbik mindennemű megnyilvánulását az avasiakkal szemben, mert a lakótelepen számos becsületes, dolgos család él. Minden akció, amelynek során a Jobbik-Fidesz-KDNP politikai játszótérnek tekinti az avasiak életét, tovább növeli a konfliktust, csökkenti a közbiztonságot, az ingatlanok értékét - írják.

A Jobbik készülő menetére válaszolva a DK 2012. október 17-ére békés, félpályás útlezárással szervezett ellendemonstrációt hirdet, hogy a Jobbik be sem juthasson a lakótelepre - olvasható a párt közlésében.

A rendezvény neve: Menet a Békéért. A Szolidaritás, az MSZP, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, több országos és nemzetközi civil szervezet máris jelezte, hogy egyetért a kezdeményezéssel, és csatlakozhat a tüntetéshez. Az egyeztetések elkezdődtek - írja a DK.

A miskolciak és az avasi lakosok békés, élhető, náci eszméktől mentes városban akarnak élni, ebben segítsük őket - zárul a párt kommünikéje.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt