2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Menet a Békéért: civilek akadályoznák meg a jobbikos felvonulást
2012. 10. 06. 00:00

A Jobbik készülő menetére válaszolva a DK 2012. október 17-ére békés, félpályás útlezárással szervezett ellendemonstrációt hirdet, hogy a Jobbik be sem juthasson a lakótelepre.

A Demokratikus Koalíció (DK) számára ez elfogadhatatlan - áll a párt szerkesztőségünknek megküldött közleményében. Hozzáteszik: a DK miskolci önkormányzati képviselője, Varga Gergő visszautasítja a Jobbik mindennemű megnyilvánulását az avasiakkal szemben, mert a lakótelepen számos becsületes, dolgos család él. Minden akció, amelynek során a Jobbik-Fidesz-KDNP politikai játszótérnek tekinti az avasiak életét, tovább növeli a konfliktust, csökkenti a közbiztonságot, az ingatlanok értékét - írják.

A Jobbik készülő menetére válaszolva a DK 2012. október 17-ére békés, félpályás útlezárással szervezett ellendemonstrációt hirdet, hogy a Jobbik be sem juthasson a lakótelepre - olvasható a párt közlésében.

A rendezvény neve: Menet a Békéért. A Szolidaritás, az MSZP, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, több országos és nemzetközi civil szervezet máris jelezte, hogy egyetért a kezdeményezéssel, és csatlakozhat a tüntetéshez. Az egyeztetések elkezdődtek - írja a DK.

A miskolciak és az avasi lakosok békés, élhető, náci eszméktől mentes városban akarnak élni, ebben segítsük őket - zárul a párt kommünikéje.