HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kényszervallatás a vád

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, Kényszervallatás
2012 Szeptember 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Megkezdődött hat rendőr és két biztonsági őr büntetőpere az Egri Törvényszéken szerdán. Egy gyöngyöspatai férfi - pótmagánvádlóként - kényszervallatással vádolja őket.

Hirdetmény

A tárgyaláson felolvasott vád szerint a férfit 2010. augusztus 12-én nem sokkal hajnali 2 óra előtt állítottak elő a gyöngyösi rendőrkapitányságra, miután a gyanú szerint egy társával Gyöngyöspatán feltört egy melléképületet, ahonnan tartós élelmiszert, italt és használati tárgyakat tulajdonítottak el.

Ezután a kapitányság különböző helyiségeiben pofozták, rugdosták, fejét törülközővel, a csupasz talpát linóleumdarabbal ütötték, hogy ismerje el különböző bűncselekmények elkövetését. A vallatás során térdepeltették, folyamatos megjegyzéseket tettek cigány származására, és a vád szerint az is elhangzott: nem baj ha megdöglik, legalább egy cigánnyal kevesebb.

Végül előállítása után mintegy 12 órával, délután 2 óra körül engedték ki a kapitányságról a sértettet, aki a gyöngyösi kórházban látleletet készíttetett sérüléseiről. Eszerint az arcán és a testén valószínűleg ütésektől, rúgásoktól származó horzsolások, zúzódások lelhetők fel, amelyek a megelőző 24-48 órában keletkeztek - ismertette a pótmagánvádló jogi képviselője.

Az elsőrendű vádlott rendőrzászlós azt vallotta a bíróság előtt, hogy sem ő, sem az ő jelenlétében a társai nem bántalmazták a magánvádlóként keresetet benyújtó férfit. Elmondta, hogy teljes mértékben tisztában volt a férfi által elkövetett, illetve elkövetni tervezett bűncselekményekkel, ezért nem állt érdekében, hogy "több balhé beismerésére kényszerítse". A kihallgatás mindössze fél-egy órán keresztül tartott, hiszen egyértelmű volt, hogy a fiatalember mit követett el - vallotta az elsőrendű vádlott.

Az első fokon eljáró törvényszéken a tárgyalás a perbeszédekkel november 26-án folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt