HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Aggódik a romák olaszországi bánásmódja miatt az ET emberi jogi biztosa

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Szeptember 18    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A roma migránsokkal kapcsolatos eljárások elhúzódása, illetve a velük szemben alkalmazott bánásmód súlyos emberi jogi aggodalmakra ad okot Olaszországban - állapította meg kedden Strasbourgban közzétett értékelésében Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.

Hirdetmény

"Legfőbb ideje, hogy tartós megoldást találjanak a bírósági eljárások túlzott elhúzódására, ami régóta meglévő gond Olaszországban" - közölte a biztos. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyek kezelésének megengedhetetlenül hosszú ideig való elhúzódása miatt Itália a legtöbb úgynevezett "ismétlődő üggyel" terheli az ET égisze alatt működő Emberi Jogok Európai Bíróságát. Az olyan ügyeket nevezik ismétlődő jellegűnek, amelyekben a panasz jogi hivatkozási alapja és a leírt tényállás megegyezést vagy nagyfokú hasonlóságot mutat korábbi beadványokkal. 
    

 

Muiznieks szerint Olaszországnak "át kell gondolnia igazságszolgáltatási és eljárási rendszerét", és "fordulatot kell elérnie az igazságszolgáltatási kultúrában". 
    

 

Az ET emberi jogi biztosa olyan felmérésekre hivatkozott, amelyek szerint az igazságszolgáltatás hatékonyságának hiányosságai egy százalékkal csökkentik az olasz bruttó hazai terméket (GDP-t).
    

 

Nils Muiznieks üdvözölte, hogy Itália nemzeti stratégiát fogadott el a romák társadalmi befogadása ügyében. Ezt most - tette hozzá - konkrét cselekvésnek kell követnie. Szerinte az elkülönített táborok és a kényszerkitoloncolások gyakorlatát egyszer és mindenkorra be kell szüntetni, és fel kell lépni a politikai közbeszédben, valamint a médiában továbbra is tapasztalható cigányellenesség ellen. A biztos sajnálattal állapította meg, hogy Olaszországban nemrég jelentősen csökkentették a diszkrimináció elleni hivatal (UNAR) kapacitását, amelynek pedig össze kellene hangolnia a romastratégia megvalósítását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt