2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tanévnyitó a Hegedűs T. András iskolában
2012. 09. 03. 00:00

Elindult a 2012/2013-as tanév. A Hegedűs T. András Szakiskola történetében is új fejezet kezdődik, az intézményt ugyanis átvette az Országos Roma Önkormányzat.

"Egy új világ, egy új szemlélet kezdődik iskolánk történetében." Mondta Farkas Flórián a Hegedűs T. András Szakiskola mai évnyitóján. Az Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint egy magára valamit is adó nemzetiségi önkormányzatnak az a dolga, hogy iskolákat, képzési, oktatási intézményeket működtessen. Ezért döntöttek úgy, hogy átveszik a szolnoki intézményt.

 

„Van egy vállalásunk, az országos önkormányzatnak a Miniszterelnök úr felé, miszerint 10 ezer érettségizett és 5000 diplomás embert segítünk egy olyan jobb és új világ irányába, ahol megtalálja az életpályáját. Ezért aztán ez az első lépés volt, sajnos hogy csak hárommal tudunk elindulni.” - tette hozzá az elnök. Nemcsak a szolnoki, hanem egy sziráki és egy tiszapüspöki iskolát is átvett a roma önkormányzat.

 

Az eddig alapítványi formában működő, 17. tanévét kezdő szolnoki szakiskolából reményeik szerint hamarosan bázis iskola válik. Az itt elért eredmények ugyanis példaértékűek. „Ez az iskola többet tud annál, hogy Szolnokon maradjon, elképzelhető, hogy ez a program, ami egyszerre szól a tehetséggondozásról, a felzárkóztatásról és a valódi integrációról, megérdemelne annyit, hogy más településeken is létrejöjjön egy ilyen kezdeményezés.” - mondta Dr. Csillei Béla, az intézmény igazgatója.

 

Ilyen nagy horderejű feladatot azonban már csak az Országos Roma Önkormányzat fenntartása alatt tudnak megvalósítani. Irányításuk alatt vélhetően több pályázatot is nyerhetnek, így tovább fejlődhet az iskola. Ezért a szakiskola egész tanári kara örül az új fenntartónak.