HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szélsőséges csoportok szállták meg Ceglédet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 19    Forrás: RSK,RomNet


Ez a cikk archív

Második napja néznek egymással farkasszemet a romák és a gárdisták Cegléden egy a romák által sűrűn lakott településrészen. Több abonyi, nagykőrösi, illetve a környező településen élő JOBBIK-os és Új Magyar Gárda tag is részt vesz a megmozduláson. A rendőrség fokozott erővel van jelen. A romák félnek. Az országos, más pártokhoz tartozó sajtó, köztük az MTI egyelőre mélyen hallgat az esetről.

Hirdetmény

Bár a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleménye arról tájékoztat, hogy megfelelő rendőri jelenléttel megvédik a helyi lakókat, a Roma Sajtóközpontnak nyilatkozó helyi roma emberek beszámolója szerint különféle félkatonai szervezetek tagjai jelentek meg Cegléd külső részén, a Kékkő utca körül. 

 

A helyiek nem tudják megmondani, hányan lehetnek a szélsőségesek, egyesek kétszáz főre becsülik számukat. Jakab Gusztáv, a helyi romák segítője elmondta, folyamatosan kapcsolatban vannak, és egyeztetnek a rendőrséggel, akik eddig mintegy ötven fővel vannak jelen a helyszínen. 

 

A helyiek megerősítették az RSK (http://www.facebook.com/RomaSajtokozpontRomaPressCenter) délutáni információit, miszerint a rendőrség fokozott erővel van jelen a városban. Jakab Gusztáv arról tájékoztatta az RSK-t, hogy eddig egy atrocitás történt a szélsőjobboldali szervezetek részéről, ahol valaki megsérülhetett, de a rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást. Hozzátette: a romák félnek, féltik a gyerekeiket és családjukat. Nem érzik magukat biztonságban.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleménye arról tájékoztat, hogy „a Rendőrség minden törvényes eszközzel és a rendelkezésére álló erővel azonnal és határozottan fel fog lépni valamennyi jogellenes, illetve az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekménnyel szemben!”

 

Közben az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat egy tucat aktivistája, Setét Jenő vezetésével az ORFK székházához indult. Setét Jenő az RSK-nak elmondta: fel kívánják szólítani a rendőrséget, hogy mindent tegyenek meg helyiek védelme, és a szélsőséges csoportok megfékezése érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt