HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szélsőséges csoportok szállták meg Ceglédet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Augusztus 19    Forrás: RSK,RomNet


Ez a cikk archív

Második napja néznek egymással farkasszemet a romák és a gárdisták Cegléden egy a romák által sűrűn lakott településrészen. Több abonyi, nagykőrösi, illetve a környező településen élő JOBBIK-os és Új Magyar Gárda tag is részt vesz a megmozduláson. A rendőrség fokozott erővel van jelen. A romák félnek. Az országos, más pártokhoz tartozó sajtó, köztük az MTI egyelőre mélyen hallgat az esetről.

Hirdetmény

Bár a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleménye arról tájékoztat, hogy megfelelő rendőri jelenléttel megvédik a helyi lakókat, a Roma Sajtóközpontnak nyilatkozó helyi roma emberek beszámolója szerint különféle félkatonai szervezetek tagjai jelentek meg Cegléd külső részén, a Kékkő utca körül. 

 

A helyiek nem tudják megmondani, hányan lehetnek a szélsőségesek, egyesek kétszáz főre becsülik számukat. Jakab Gusztáv, a helyi romák segítője elmondta, folyamatosan kapcsolatban vannak, és egyeztetnek a rendőrséggel, akik eddig mintegy ötven fővel vannak jelen a helyszínen. 

 

A helyiek megerősítették az RSK (http://www.facebook.com/RomaSajtokozpontRomaPressCenter) délutáni információit, miszerint a rendőrség fokozott erővel van jelen a városban. Jakab Gusztáv arról tájékoztatta az RSK-t, hogy eddig egy atrocitás történt a szélsőjobboldali szervezetek részéről, ahol valaki megsérülhetett, de a rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást. Hozzátette: a romák félnek, féltik a gyerekeiket és családjukat. Nem érzik magukat biztonságban.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleménye arról tájékoztat, hogy „a Rendőrség minden törvényes eszközzel és a rendelkezésére álló erővel azonnal és határozottan fel fog lépni valamennyi jogellenes, illetve az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekménnyel szemben!”

 

Közben az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat egy tucat aktivistája, Setét Jenő vezetésével az ORFK székházához indult. Setét Jenő az RSK-nak elmondta: fel kívánják szólítani a rendőrséget, hogy mindent tegyenek meg helyiek védelme, és a szélsőséges csoportok megfékezése érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt