2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

MSZP: a cigányság sosem élt akkora kiszolgáltatottságban, mint most
2012. 07. 24. 00:00

Az MSZP szerint a magyarországi cigányság felzárkóztatásának ígérete a Fidesz egyik legnagyobb választásai csalása,az Orbán-kormány pedig a "fideszes" roma vezetőkkel ellopja a cigány gyerekek jövőjét

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja mindezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a miniszterelnök hétfőn bejelentette: bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat, hogy negyedévente értékelje a romáknak szóló programok megvalósulását. Orbán Viktor erről szóló beszédében arra is kitért: kiderült, hogy a munkanélküliek is dolgozni akarnak.

 

A politikus közleményében szegényellenesnek nevezte a kormány gazdaság- és társadalompolitikáját, amelyek szerinte az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságát idézték elő az ország leszakadó térségeiben. Leszögezte azt is: a rendszerváltás óta soha nem élt akkora kiszolgáltatottságban a cigány kisebbség, mint most.  

 

Az MSZP igazságos, fenntartható és komplex gazdaság- és társadalompolitikát vár, amely által munkahelyek jönnek létre.

 

A szocialista politikus úgy véli: Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szegényellenes intézkedések tucatjait hagyták már jóvá. Teleki László ezért arra számít: "a most létrehozandó álbizottságban is hasonló súllyal képviselik majd a cigányságot...".

 

Teleki László közleményében rámutatott: az MSZP munkahelyteremtést és a gazdaság újraindítását célzó Kelet-Magyarország Programja a hátrányos helyzetű térségekben élő emberek bevonásával készül.