2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tolerancia Kupa – az EB hangulatában
2012. 06. 10. 00:00

Tizedik alkalommal rendezte meg szombaton Miskolcon a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a Megyei Kispályás Labdarúgó Tolerancia Kupát, amelyre ezúttal hét csapat nevezett.

tolerancia-kupa-120609ml_9.jpg

A meccseket a DVTK stadion műfüves pályáján rendezték meg, „körmérkőzés-rendszerben”, érkeztek csapatok Miskolc mellett Felsőzsolcáról és Bükkaranyosról is.

Váradi Gábor főszervező, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke portálunknak elmondta: a kupa mérkőzéseit a most zajló labdarúgó EB mintájára szervezték, az induló csapatok azon ország nevét vették fel, amelynek az Európa-bajnokságon szurkolnak. Az első helyen a zsolcai 1-es csapat végzett, amely német „színekben” indult, második lett a zsolcai 2-es csapat, francia színekben. Harmadik helyen végzett a Remy üzem csapata, ők voltak a „portugálok”, negyedik pedig a kisebbségi önkormányzat csapata, akik „spanyolként” indultak. A győztesek oklevélben és pénzjutalomban részesültek.

Váradi Gábor köszönetet mondott a rendezvény fővédnöki tisztét elvállaló Zsiga Marcell alpolgármesternek, és Szélyes Domokosnak, a DSM Kft. ügyvezető igazgatójának, hogy biztosította a helyszínt a mérkőzésekhez. Mint fogalmazott: számtalanszor bebizonyosodott, hogy a sport ország- és világszerte is a legjobb eszköze a megbékélésnek, az egymás iránti tolerancia erősítésének. A pályán nem számít a bőrszín, a származás, csak, ki az ügyesebb.

minap.hu