HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tolerancia Kupa – az EB hangulatában

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Június 10    Forrás: mikom.hu


Ez a cikk archív

Tizedik alkalommal rendezte meg szombaton Miskolcon a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a Megyei Kispályás Labdarúgó Tolerancia Kupát, amelyre ezúttal hét csapat nevezett, a labdarúgó EB-n induló országok „színeiben”. 

Hirdetmény

tolerancia-kupa-120609ml_9.jpg

A meccseket a DVTK stadion műfüves pályáján rendezték meg, „körmérkőzés-rendszerben”, érkeztek csapatok Miskolc mellett Felsőzsolcáról és Bükkaranyosról is.

Váradi Gábor főszervező, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke portálunknak elmondta: a kupa mérkőzéseit a most zajló labdarúgó EB mintájára szervezték, az induló csapatok azon ország nevét vették fel, amelynek az Európa-bajnokságon szurkolnak. Az első helyen a zsolcai 1-es csapat végzett, amely német „színekben” indult, második lett a zsolcai 2-es csapat, francia színekben. Harmadik helyen végzett a Remy üzem csapata, ők voltak a „portugálok”, negyedik pedig a kisebbségi önkormányzat csapata, akik „spanyolként” indultak. A győztesek oklevélben és pénzjutalomban részesültek.

Váradi Gábor köszönetet mondott a rendezvény fővédnöki tisztét elvállaló Zsiga Marcell alpolgármesternek, és Szélyes Domokosnak, a DSM Kft. ügyvezető igazgatójának, hogy biztosította a helyszínt a mérkőzésekhez. Mint fogalmazott: számtalanszor bebizonyosodott, hogy a sport ország- és világszerte is a legjobb eszköze a megbékélésnek, az egymás iránti tolerancia erősítésének. A pályán nem számít a bőrszín, a származás, csak, ki az ügyesebb.

minap.hu  Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt