2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megsértődött a királynő és a király
2012. 05. 07. 00:00

Egy egri versenyen nótakirályt és -királynőt akartak választani. Ez hazánk két legendás énekesénél, Bangó Margitnál és Tolnai Andrásnál kiverte a biztosítékot.

Kikérem magamnak a művésznő nevében. Bangó Margit a magyar nóta és a cigány dalok királynője, én pedig 2008 óta a magyar nóta- és a cigánydal-éneklés megkoronázott királya vagyok - háborgott Tolnai András, akinek nem a díjazandó művészek ellen van kifogása, hiszen őket kitűnő énekeseknek tartja. - Amikor az egyesületnél szóvá tettem, hogy a királyi cím már foglalt, az elnök rávágta, hogy akkor nem királyok, hanem császárok lesznek. Azonban a koronázási ceremónia több száz éves roma tradíció, és ezzel a császározással megsértették a magyar muzsikustársadalom évszázados hagyományát.

Tolnai Andráshoz hasonlóan a Kossuth-díjas Bangó Margit is felháborodott.
-Sokan felhívtak már emiatt a művészvilágból, tele indulattal. Nagy butaságnak tartom ezt a koronázást. Saját magukat nevettetik ki, mert a közönségnek úgyis Bangó Margit neve ugrik be, mint a cigány és magyar dalok királynője. Ehhez a címhez bizony sok mindent le kell tenni az asztalra. Én a színpadon rendezem le a párbajt, hiszen a közönség a zsűri! - vélekedik a népszerű énekesnő, Bangó Margit.