HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Elfoglalták" a Parlamentet a magyar cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Május 05    Forrás: Hir24


Ez a cikk archív

Szombaton figyelemfelhívó demonstráció keretében jelképesen elfoglalta az Országgyűlés épületét a Magyar Cigányok Országos Pártja.

Hirdetmény

A demonstráción az ország tizenkét megyéjéből, különbuszokkal érkező, 300-350 fő a Nyugati pályaudvar parkolójából indult, és vonult rendőri kísérettel "Munkát, kenyeret!" és Tisztességes megélhetést!" jelszavakat skandálva az Alkotmány utcába.

 

A tüntetés helyszínén Menyhért-Mészáros László, a jelenleg még bejegyzés alatt álló párt sajtóreferense a Hír24-nek azt mondta: a politikusok elárulták, magára hagyták a reménytelen, kilátástalan helyzetbe került magyar cigányságot, akik csupán emberhez méltó életet szeretnének, itt Magyarországon. Mert mint fogalmazott, "ők nem az Azori-szigeteken élnek, és nem akarnak Kanadába disszidálni."

 


A képre kattintva galéria nyílik! - Fotó: Kummer János

"Ez az a cigányság, ez az a réteg, akinek semmije nincsen. Ez majdnem az egytizede Magyarország lakosságának. Nincs munkájuk, mindent elvettek tőlük, nem létező emberek szinte. Soha semmit nem kaptak, és úgy tűnik, nem is fognak, ezért kell összeszerveződni párttá" - tette hozzá.

 

Lakatos István elnök szerint a megbélyegzés, a cigánysággal szembeni előítéletesség egyre kézenfoghatóbb az országban, és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nem képviseli megfelelően a romák érdekeit. "A cigányság csak abba a társadalomba tud integrálódni, amelyik engedi azt. A roma kisebbséget fel kell zárkóztatni, ugyanis jelenleg nagyon alacsony szinten áll. Ebből adódóan pedig az életesélyeink nagyon rosszak" - mondta az elnök.

 

A legfőbb probléma a Magyar Cigányok Országos Pártja szerint az alulképzettség, a munkanélküliség, a lakhatási és a szociális háló, valamint az egészségügyi felvilágosítás hiánya és a cigánytelepek felszámolása. "Nem kuncsorogni, kéregetni jöttünk, hanem hogy lehetőséget biztosítsanak számunkra egy élhetőbb, szebb jövőért, és, ami a legfontosabb, hogy munkalehetőséghez jussunk. Tevőleges részesei akarunk lenni a sorsunk, életünk alakulásának" - zárta a demonstrációt Lakatos Gyula alelnök.

 

Hozzátette: az elmondottakat még szombaton eljuttatják Farkas Flóriánnak, az OCÖ elnökének is, akinek azonnali lemondását követelik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt