HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jogvédők a "cigányozó" kormánymegbízott felmentését követelik

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 25    Forrás: nol.hu


Ez a cikk archív

Navracsics Tibor haladéktalanul intézkedjen Horváth László Heves megyei kormánymegbízott felmentése érdekében – szólítja fel a közigazgatási és igazságügyi minisztert nyílt levelében a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI).

Hirdetmény

Horváth László Heves megyei kormánymegbízott április 20-án a megyében nemrégiben lezajlott bűncselekmény-sorozat kapcsán meghirdetett sajtótájékoztatón az elkövetőkkel kapcsolatban a következő kijelentést tette: "Ki kell mondani, hogy cigány család követte el a bűncselekmény-sorozatot" – emlékeztet közleményében a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő iroda.

 

A NEKI álláspontja szerint a kormány képviseletében eljáró és megszólaló Horváth László kijelentése nemcsak a nemzetközi normákkal és a hazai jogszabályokkal volt ellentétes, de alkalmas volt arra is, hogy az egyébként is erős cigányellenes közhangulatot fokozza, a romákkal szembeni szélsőjobboldali retorikához újabb adalékkal szolgáljon.

 

A jogvédő szervezet alapvető jelentőségűnek tartja annak a kérdésnek az egyértelmű tisztázását, hogy Horváth László kormánymegbízott sajtótájékoztató-beli kijelentése a magyar kormány hivatalos álláspontját tükrözi-e, miszerint egy bűncselekmény elkövetésekor "ki kell mondani", milyen származású volt az elkövető, vagy pusztán egyéni megnyilvánulásról van szó.

 

A NEKI egyértelműen azt várja el levelében, hogy Navracsics Tibor haladéktalanul tegyen javaslatot Horváth László kormánymegbízotti pozíciójából történő felmentésére. A szervezet elengedhetetlennek tartja azt is, hogy a kormány nyilatkozatban határolódjon el a történtektől, ezzel is világossá téve, hogy az ilyen jellegű jog- és kisebbségellenes retorika semmiképpen sem lehet része a hivatalos magyar kormányzati politikának – sem most, sem pedig a jövőben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt