HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az FCÖ visszautasítja, hogy nem tudott volna elszámolni négymillió forint támogatással

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 21    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) visszautasítja, hogy nem tudott volna elszámolni a 2011 decemberében megítélt 4 millió 10 ezer forintos támogatással.

Hirdetmény

A főváros pénteken azt közölte, hogy súlyos szerződésszegés miatt azonnali hatállyal fel kívánja bontani azt a szerződést, amelynek révén a FCÖ négymillió forint kiegészítő támogatáshoz jutott 2011-es működési költségeinek finanszírozására. Az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.
    

 

A Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat szerint az FCÖ nem számolt el határidőre a támogatás felhasználásával, a később benyújtott bizonylatokból pedig az derül ki, hogy a kapott összeget nem a szerződésben engedélyezett célokra használták fel. A szerződésbontás után a kifizetett 4 millió 10 ezer forintos támogatás kamatokkal növelt összegét követelné vissza a főváros.
    

 

A FCÖ közleményében azt írta: a támogatást az önkormányzat a munkatársak bérére, annak járulékaira és működési kiadásokra kapta és fordította. A külön támogatásra azért volt szükség, mert a megszorítások miatt az FCÖ költségvetése a harmadára csökkent, veszélyeztetve működését.
    

 

"Nem értjük, hogy a Fővárosi Cigány Önkormányzat jogszabályokhoz szigorúan illeszkedő működését és jogszerű pénzfelhasználását miért próbálják befeketíteni, ezáltal súlyos károkat okozva a fővárosi cigány közélet és a Fővárosi Cigány Önkormányzat megítélésének egyaránt" - írta az FCÖ.
    

 

Kijelentik: a Fővárosi Cigány Önkormányzat működése mindig is átlátható volt és most is az. Pénzfelhasználása tiszta, világos és ellenőrizhető. Az FCÖ mindig betartotta és betartja a jogszabályi és pénzügyi előírásokat, és mindig jogszerűen jár és járt el. Hozzáteszik, készek bármikor és bárkinek a rendelkezésére bocsátani az FCÖ pénzügyi gazdálkodását.
    

 

"Sajnálattal vettük észre, hogy a sajtóból kell értesülnünk egyes önkormányzati vezetők megalapozatlan, lejárató és hitelesség romboló akcióiról" - írta az FCÖ.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt