2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Szerződésszegés miatt bukhat támogatást a Fővárosi Cigány Önkormányzat
2012. 04. 20. 00:00

Azonnali hatállyal fel kívánja bontani a főváros azt a szerződést, amelynek révén a FCÖ négymillió forint kiegészítő támogatáshoz jutott 2011-es működési költségeinek finanszírozására.

A Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat szerint az FCÖ nem számolt el határidőre a támogatás felhasználásáról, a később benyújtott bizonylatokból pedig az derül ki, hogy a kapott összeget nem a szerződésben engedélyezett célokra használták fel. A szerződésbontást követően a kifizetett 4 millió 10 ezer forintos támogatás kamatokkal növelt összegét követelné vissza a főváros.

 

A Fővárosi Közgyűlés tavaly november 16-án határozott a támogatás odaítéléséről, miután Makai István, az FCÖ elnöke levélben fordult Csomós Miklós főpolgármester-helyetteshez, hogy kiegészítő működési támogatást kérjen a szervezetnek 2011 végéig. A vezető a kérést azzal indokolta, hogy a támogatás hiányában ellehetetlenül az FCÖ működése.

 

A tavaly december 6-án megkötött szerződés szerint a négymillió forintot személyi juttatásokra, munkaadói járulékokra, dologi kiadásokra, illetve működésre kapta a Fővárosi Cigány Önkormányzat.

 

Az FCÖ a négymillió forintos kiegészítő támogatáson felül 9 millió 334 ezer forinthoz jutott 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből.