HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nol: munkaügyi bírság teheti tönkre a sajókazai roma iskolát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 18    Forrás: hvg.hu


Ez a cikk archív

Összesen 3,2 milliós bírságot szabott ki a munkaügyi felügyelőség szerdán a sajókazai Ámbédkar Iskolára, amely bezárhat, ha ki kell fizetniük a büntetést – írja a Népszabadság.

Hirdetmény

Az iskola főleg borsodi roma diákoknak kínál érettségit adó tanulmányi lehetőséget, olyanoknak, akikről az állam már lemondott.

 

Az intézménybe tavaly hetente érkeztek a különböző hivatalok, így az ÁNTSZ, az Oktatási Hivatal, Kormány Hivatal és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai ellenőrizni, és ez már a tanítást is bénította. Súlyos helyzetet idézett elő a kormány egyházakat érintő törvénye, az Ámbédkar Iskolát fenntartó buddhista közösség elveszítette ugyanis egyházi státuszát. A finanszírozás bizonytalanná vált, négy tanárnak fel kellett mondaniuk – írja a lap.

 

A feljelentések és az ellenőrzések akkor szaporodtak meg, amikor egy jobbikos képviselő támadást intézett az Országgyűlésben a buddhista közösség ellen – állítja az iskola két alapítója. Derdák Tibor igazgató és Orsós János pedagógus azt mondták: ekkor jelentek meg a munkaügyi felügyelettől is az ellenőrök, és egy 3 millió 200 ezer forintos munkaügyi bírságról szóló határozatot vett át múlt hét végén az iskola vezetősége.

 

Orsós János elismerte, hogy vannak nehézségeik az adminisztrációval, ezért az ellenőrzés alatt kérték a munkaügyi felügyelőség munkatársait: segítsenek a hibákat javítani – de nem tudtak segíteni, állítólag azért, mert még soha nem ellenőriztek iskolát.

 

Orsós János szerint bezárhatnak, ha a több mint hárommilliós bírságot ki kell fizetniük. A határozat ellen fellebbeznek – tette hozzá.

 

A cikkből nem derül ki, pontosan miért kapta a bírságot az iskola.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   rromano  | 2012 április 19 18:33:23 like(0) dislike(0)

Már az egyházügyi törvény körüli cirkusznál biztos volt, hogy ki akarják csinálni őket. A borsodi cigány önkormányzatoknak és minden civil szervezetnek össze kellene fogniuk a megmentésükért. Akkor is, ha néhány munkaszerződés esetleg nem volt rendben, ami az oka lehet a bírságnak. Az bírság összege azonban baromi magas, jó lenne tudni mivel lehet a közigazgatásban ekkora bírságot kiérdemelni. 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt