HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Pintér szerint a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 11    Forrás: nepszava.com


Ez a cikk archív

Pintér Sándor belügyminiszter nemrégiben még a Corvinus egyetemen beszélgetett Vona Gáborral, a Jobbik frontemberével. Vitának hirdették, ám az ilyenkor elvárt szópárbaj és egymásnak feszülés helyett kedélyes kvaterkázás kerekedett: a hivatalosan egymással szembenálló felek – tárcavezér és ellenzéke .- több dologban értetek egyet, mint amennyiben különböztek.

Hirdetmény

Ráadásul a beszélgetés legszégyenteljesebb mondatai nem Vonától, hanem az Orbán kormány belügyminiszterétől hangzottak el, amikor is Pintér úr a közmunkával kapcsolatban a következő megállapítást tette: a közmunka arra is jó, hogy legalább addig sem lopnak. Majd, hogy senki se higgye azt, hogy véletlen elszólás történt, hozzátette: legföljebb előtte, meg utána. Pintér a Vonával vívott baráti csörték után most nemzetközi terepre merészkedett: a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak nyilatkozott.

 

Az állami renden, a törvényeken kívül senki nem tud rendet teremteni, csupán anarchiába sodorja az országot – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap szerdai számában megjelent interjújában.

 

“A romák bért kapnak szociális segély helyett” címmel közölt interjúban Pintér Sándor arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire élnek biztonságban a cigányok Magyarországon és mekkora nyugtalanságot keltenek még a Magyar Gárda, illetve utódszervezetei, emlékeztetett: szélsőjobboldali csoportok ideiglenesen meg akarták kérdőjelezni az állam erőszak-monopóliumát. Azt állították, hogy rendet akarnak teremteni, alapeszméjük azonban nem a rendteremtés, hanem a zavarkeltés volt.

 

Pintér szerint a romák

 

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a cigány kisebbséget továbbra is éri-e zaklatás, Pintér egyebek között elmondta: “jelenleg nincsen olyan terület Magyarországon, ahol a cigány lakosságnak tartani kellene bármiféle gárdától vagy más egyéb szervezettől”.

 

Hozzátette: a rendőrség és a bíróságok határozottan fellépnek a kisebb súlyú bűncselekményekkel szemben is. Korábban szabálysértésért gyakran pénzbírságot vetettek ki, amelyet az érintettek nem tudtak megfizetni. Most ezeknek a személyeknek “is tudomásul kell venni, hogy még a kis vétségekért is büntetés jár”. Ennek hatására a “tulajdon elleni bűncselekmények száma 30 százalékkal, helyenként 40 százalékkal csökkent” – fejtette ki.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány mit tesz a romákat kizsákmányoló uzsorások ellen, Pintér elmondta: módosították a jogszabályokat és több lehetőséget biztosítottak a rendőrség számára. A kormányzati intézkedések óta nagyjából ezer eljárás indult uzsorázás miatt – tette hozzá.

 

A kormányzati foglalkoztatási programokat bemutatva a belügyminiszter kiemelte: e programok a “szociális segély helyett munkabért” elve alapján épülnek fel. Hozzáfűzte: “sokan annyira igénytelenek, hogy rá kell szoktatni őket az igényes munkára és az igényes életre”. A segély helyett kiutalt fizetés révén a programok résztvevőit “rászoktatják arra, hogy nem támogatást kapnak, hanem munkabért, amelyért megdolgoznak, és amelyet szabadon felhasználhatnak, de a jövedelmükből a kötelezettségeiket is teljesíteni kell” – mondta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt