2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fidesz: a kormány biztosítja a cigányság felemelkedését
2012. 04. 08. 00:00

A Fidesz szóvivője szerint a nemzeti ügyek kormánya biztosítja a cigányság felemelkedését a munka és a tanulás lehetőségének megteremtésével.

Selmeczi Gabriella az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Teleki László MSZP-s politikus álláspontjára reagált, amely szerint megakadt a romák felzárkóztatása Magyarországon, és ebben az Orbán-kormánynak van felelőssége.
    

 

A Fidesz szóvivője a közleményében azt írta: a Fidesz a cigányság politikai képviseletét is kiemelkedően fontosnak tartja, hiszen a pártok közül egyedüliként küldött képviselőket a magyar és az európai parlamentbe is. 
 

 

"Mindezeken túl roma honfitársainknak kívánok boldog Húsvéti ünnepet, a gyermekeiknek pedig vidám locsolkodást! - írta Selmeczi Gabriella.
    

 

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja a roma kultúra világnapja, április 8. alkalmából kiadott közleményében egyebek között azt írta: 2002 és 2010 között nagyon sok olyan lépés történt a kormányzó pártok részéről, amely elsősorban az oktatásban és a foglalkoztatásban adott lehetőséget a romáknak a hosszú távú Roma integráció évtizede program keretében. Az ellenzéki politikus - az előző kormány roma ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja - úgy véli, e program fő iránya követendő példa lehetne az Orbán-kormány számára, ám tapasztalata szerint a jelenlegi kormány romastratégiája nem erősíti a romák felzárkóztatását.