2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Volt roma vezető a debreceni bombafenyegető!
2012. 03. 29. 00:00

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki bombariadót idézett elő kedden a debreceni Városi Bíróságon. A hajdupress.hu információi szerint egy ismert volt cigány kisebbségi vezető a gyanúsított.

Kedden délelőtt a 105-ös segélyhívóra eltorzított hangon egy férfi hang annyit közölt, hogy a Városi Bíróságon bombát helyezett el. A fentiek alapján a bíróság épülete kiürítésére került, melyet 185 személynek kellett elhagynia.

 

A segélyhívó számra történt bejelentés egy Debrecen, Erzsébet utcán lévő nyilvános telefonfülkéből érkezett, ezért ott helyszíni szemlére került sor. A fülkéből nyomkövető kutya indítására is. Kiderült, a feltételezett elkövető délelőtt járt a bíróság épületében, mert be kellett volna vonulnia a Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

 

 

A rendőrség gyorsan elfogta és kihallgatta a feltételezett elkövetőt, aki egy 31 éves hajdúhadházi férfi. Õ nem hivatalos információk szerint konkrétan L. B. Zsolt, volt cigány kisebbségi vezető, a Lungo Drom volt titkára, a Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat vezetője.

 

L. B. Zsolt beismerte a bűncselekmény elkövetését, dühös volt, s az előző napi bombariadó okán úgy gondolta, hogy „mai napjuk se legyen jobb…” az ott dolgozók orra alá borsot tör.

 

Az elkövető ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett miatt – őrizetbe vétele mellett – folytatja az eljárást, melyért alapesetben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.