2024 May 10., Friday/Ármin, Pálma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az év hősnője Varga Erika, a Romani Design alapítója
2012. 03. 27. 00:00

Varga Erika, a Romani Design alapítója nyerte idén az "Az év hősnője" díjat a Glamour Women of the Year gálán. A Glamour magazin csütörtökön hat kategóriában osztott díjakat a budapesti rendezvényen.

A negyedik alkalommal megrendezett Glamour Women of the Year különdíját, az év hősnője díjat nyerte el csütörtökön Varga Erika ötvös, divattervező.

 

A Romani Design megfelel a kortárs divat elvárásainak, ugyanakkor tovább élteti a roma kultúra tradícióit, sokszínűségét – mondta Varga Erika a Roma Sajtóközpontnak. Hozzátette, hogy céljuk a roma viseletben fennmaradt tradíciók felelevenítése és megőrzése a széles közönséget megszólító divattermékek bemutatásával. A Romani Design a divaton keresztül egyszerre kívánja segíteni a roma közösségek iránti érzékenység kialakítását, a roma kultúra iránti érdeklődés erősítését, és hatékony módon ápolni a roma viseleti kultúra hagyományait. Kiemelte, hogy a Romani Design egyedülálló, mert a romák kultúráján alapuló, azt kiszolgálni akaró termékek nem készültek eddig Magyarországon. A Romani Design ezt a meglévő igényt igyekszik teljesíteni tradicionális roma öltözékek, kiegészítők valamint azok motívumainak felhasználásával, kortárs dizájn termékek tervezésével, előállításával.

 

A hagyományos roma motívumokat felelevenítő ruhák, ékszerek a Romani Design Budapest VII. kerületében, az Akácfa utcai stúdiójában készülnek, ahol egyúttal meg is vásárolhatók.

 

A Romani Design egy közhasznú közösségi vállalkozás, ahol kiemelt prioritás a roma és nem roma együttélés társadalmi missziójának képviselete. Varga Erika küldetésének tekinti, hogy a divat, a design segítségével előmozdítsa a két egymás mellett élő kultúra közeledését és segítse közössége identitásának megtartását, mindezt úgy, hogy nehéz sorsú embereket foglalkoztat divatműhelyében.