HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Veszélyben a roma integrációs programok

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, Balog Zoltán, KIM
2012 Március 09    Forrás: inforadio.hu


Ez a cikk archív
A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - hangsúlyozta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
Hirdetmény

A roma integrációs források felhasználásáról készített számvevőszéki jelentés nem a korrupció miatt írta azt, hogy csak a pénz tíz százaléka ért célba, hanem azért, mert nincs megbízható nyilvántartás arról, hogy valóban romák kapták a támogatásokat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

 

"Amikor Brüsszelből jön pénz, akkor mindenki roma, amikor meg a rendőrség jön, akkor senki se lenne szívesen az. Ez már inkább persze inkább a rendőrség enyhe bírálata, de a tisztázatlanság, az etnikai adatgyűjtés hiánya, megalapozatlansága miatt kapunk ilyen csúnya számadatokat" - fogalmazott.

Balog Zoltán kitért arra is, hogy az uniós források megszűnése után a kormányzat hazai forrásokból fogja fenntartani a sikeres roma integrációs programokat, mint például a Biztos Kezdet Gyerekházakét.


"Itt a szülők bevonása nagyon fontos. A csecsemővel, kisgyerekkel mehet be az anyuka a házakba higiéniát tanulni. A hihetetlen szegénységben és egyébként civilizálatlan körülmények között élő emberekre gondoljunk, akik megtanulják, mi a tisztálkodás, a mosás, a tisztába tétel, hogyan kell nyúlni a gyerekhez, és megismerik a különböző betegségeket. A gyerek és az anya is szocializálódik, és igyekszünk az apukákat is bevonni, így változik a gyermekéhez való viszonya, és érdekelt lesz ebben a fejlődésben" - magyarázta.

Balog Zoltán a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, tavaly kiírt Iskola-háló pályázati programról is sikerként számolt be.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   3698741  | 2012 Március 12 06:49:26 like(0) dislike(0)

Nem azt kell hangsúlyozni,hogy megtanulják a higiéniát,hanem azt,hogy a 21.században nincs lehetőség a víz bevezetésére a lakóházakba s csak a Biztos Kezdet Gyerekházaknál van.

Nincs tartós munka,ilyen állapotok között tartják az (roma) embereket.

S elkeserítő,hogy ehhez uniós forrásra volt szükség s hír az,hogy ezt a kormányzat hazai forrásból fogja fenntartani, csupán azért nehogy járvány legyen.
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt