HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A főügyészséghez fordulnak a rasszista plakát miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, slota
2012 Február 10    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) napokban megjelent gyűlöletszító óriásplakátjai miatt a főügyészséghez fordult beadvánnyal pénteken magánemberként Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke és a párt választási listáján szereplő három roma aktivista.

Hirdetmény

Már országszerte megjelentek a szlovákiai politikai paletta jobb szélén elhelyezkedő Szlovák Nemzeti Párt új, nagy felháborodást kiváltó óriásplakátjai.

 

 

Köztük van a rasszista gyűlöletkeltés jeleit magán viselő “Meddig fogunk még ráfizetni a cigányokra – megváltoztatjuk” feliratú, de akad olyan is, amely a kisebbségek nyelvhasználatának jogosultságát vonja kétségbe, és azt hirdeti: “A Tátrától a Dunáig csak szlovákul!”

 

A szélsőséges kijelentéseiről hírhedt Ján Slota vezette SNS azonban ezúttal több értelemben is átlépte a határt, mivel az egyik óriásplakáton Magyarország miniszterelnökét is kifigurázza. Az említett plakáton Orbán Viktor egy süllyedő csónakban ül, és karikatúrája mellett a “140 éve védjük a szlovák földet – Orbán hajója süllyed” felirat olvasható.

 

“A választási kampány idején több olyan óriásplakát is megjelent, amelynek a felirata kimeríti a fajgyűlölet szításának bűncselekményét” – magyarázta az MTI-nek Berényi, hogy miért is fordult a főügyészséghez.

 

A mostani már nem az első eset, amikor az SNS plakátjai közfelháborodást váltanak ki. A legutóbbi választások előtt a párt egy olyan “Hogy ne etessük azokat, akik nem akarnak dolgozni” feliratú plakáttal keltett megütközést, amelyen egy aranyláncos, tetovált roma férfi ül. “Nincs szó rasszizmusról, mert a képen látható férfi nem is biztos, hogy roma”  - ezekkel a szavakkal utasította el Slota az őt ért vádakat.

 

A fényképről egyébként később kiderült, hogy a rajta látható férfira egy grafikai program segítségével varázsolták utólag oda az aranyláncot és a tetoválásokat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt