2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Orbánnal és cigányokkal kampányol a Szlovák Nemzeti Párt
2012. 02. 07. 00:00

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az óvatosabb kezdés után tejes fokozatra kapcsolt választási kampányában. Legújabb hirdetéseiken megjelentek a rasszista, nacionalista és magyarellenes jellegű üzenetek.

Az új üzeneteket minden bizonnyal a botrány segítségével szeretné a párt minél több helyre eljuttatni, mivel egyértelműen rasszista jellegű gondolatokat fogalmaznak meg. Az egyik szerint Matoviè romákat vinne a parlamentbe, a másik viszont a romákat a társadalmon élősködő csoportnak tünteti fel. "Meddig fogunk még a cigányoknak fizetni? Megváltoztatjuk!" - hirdetik Slotáék.

 

A magyar jellegű hirdetéseiben az SNS az aláírásgyűjtésében megfogalmazott témára köt, amiben a szlovák nyelv egyedüliségét betonozná be államnyelvi státuszában. "A Tátrától a Dunáig csak szlovákul!" - hangzik egy másik új plakátjuk jelszava.


Egy másik képen megjelenik Orbán Viktor, akinek a nemzetiek szerint süllyed a hajója, s azt sugallják, ez nekik köszönhető. "140 éve védjük a szlovák földet! Orbán hajója süllyed" - áll az óriásplakáton.


Korábban videókkal jelent meg a párt, amiben békülékenyebb hangnemet ütött meg, és inkább az EU-ellenesség kapott figyelmet. A videókat azonban botrány is követte, mivel úgy használták fel a Tublatanka zenekar dalait, hogy szövegírójuk ehhez nem adta hozzájárulását, s bejelentette, pert fontolgat az ügyben.