HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tiltakoznak egy ingatlan ingyenes átadásának szándéka ellen Székesfehérváron

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Január 19    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Élére állt a Jobbik Fejér megyei és székesfehérvári szervezete annak a civil összefogásnak, amelynek tagjai az ellen tiltakoznak, hogy a város ingyen átadjon egy ingatlant az Országos Roma Önkormányzatnak. A város közlése szerint az ingyenes átadásra nem is ad lehetőséget a jogszabály.

Hirdetmény

Mező Balázs, a Jobbik városi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: miután a város közgyűlésének gazdasági bizottsága kedden megszavazta a csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztést, amely szerint az önkormányzat az egykori bőrgyárat ingyenesen átadná az Országos Roma Önkormányzatnak "roma felzárkóztató központ" céljára, a szándék megvalósítása ellen élénk civil szerveződés bontakozott ki.

 

A javaslattervezet ellen tiltakozók csütörtök estére a Városháza elé "spontán demonstrációt" is szerveznek, annak ellenére, hogy - mint a városi elnök az újságíróknak elmondta - időközben Székesfehérvár polgármestere a tervezett napirendhez írásos kiegészítő előterjesztést tett, amely szerint a nemzeti vagyon hasznosításáról szóló törvény nem ad lehetőséget az ingyenes átadásra.

 

Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke úgy fogalmazott: a javaslat ellen egyrészt azért tiltakoznak, mert míg a cigány kultúrára mindig jut pénz, addig a magyar kultúra egyre kevesebb támogatást kap, másrészt azért, mert félő, hogy a roma felzárkóztató központba érkezőkkel "nemkívánatos problémák" érkeznének Székesfehérvárra.

 

A város önkormányzati kommunikációs központja közleményt juttatott el az MTI-hez, ebben azt írja: az előterjesztést valóban megvitatja csütörtöki ülésén a közgyűlés, "de az ingatlan ingyenes átadását a polgármesteri előterjesztés alapján várhatóan el fogja utasítani, arra ugyanis a nemzeti vagyon hasznosításáról szóló jogszabályok nem adnak lehetőséget".

 

Az érintett ingatlan a hajdani bőrgyár kihasználatlan, mintegy nyolcezer négyzetméteres területe. Hasznosítására már készültek tervek, de azok forrás hiányában mindeddig nem voltak megvalósíthatóak, az épületek ugyanis nagyon rossz állapotban vannak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt