2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Lungo Drom is csatlakozik a Békemenethez
2012. 01. 19. 00:00

A Lungo Drom és több mint ötszáz roma kisebbségi önkormányzati vezető is csatlakozik a január 21-ei Békemenet Magyarországért elnevezésű kormány melletti demonstrációhoz.

Farkas Flórián kifejtette: a magyarországi cigányság képviselői "érzik, látják azt a nemzetközi nyomást, ami a magyar kormányra és annak miniszterelnökére nehezedik", ennek ellenére az elmúlt másfél év felzárkózási és integrációs programjainak köszönhetően a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat állhat be. "Orbán Viktor miniszterelnök személye pedig garancia a megkezdett programok folytatására" - fogalmazott a politikus.

 

Azzal, hogy a békemenethez csatlakoznak, elkötelezettségüket kívánják kifejezni a magyar kormány társadalmi felzárkózásért tett erőfeszítései és a békés társadalmi együttélés mellett - olvasható a közleményben.

 

A Békemenet Magyarországért elnevezésű demonstrációt több közéleti személyiség hirdette meg. A Hősök teréről az Országházig vonulók - mint írták - azt szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, "csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni". A szervezők azokat várják a megmozdulásra, akik egyetértenek a mozgalom céljaival és akiknek "fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése".