HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László levele Farkas Flóriánnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Január 17    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Tisztelt Farkas Flórián!

 

Több százezer magyarországi roma és nem roma növekvő aggodalmának hangot adva először is engedje meg, hogy üdvözöljem az Európai Bizottság elnökének írt levelét, amelyben – a hírek szerint – a hazai és ez európai cigányság felzárkóztatásának ügye mellett foglal állást.

Hirdetmény

Engedje meg, hogy egyúttal a sajnálatomnak is nyomatékot adjak. Sajnálom, hogy Ön mint az Országos Roma Önkormányzat elnöke és a magyar kormány romaügyi megbízottja csupán az európai közösség által többek közt az Európai romastratégiában vállalt kötelezettségeire hívja föl a figyelmet – a jelek szerint ügyelve rá, hogy a személyesnek szánt (?) levél tartalma a magyar nyilvánosság elé kerüljön –, míg a magyar kormány alapvető felelősségét egyetlen szóval sem említi.


Tisztelt elnök úr!


”Aggódó” levelében Ön ”elfelejt” számot adni egy sor, a második Orbán-kormány által elkövetett, a nehézsorsú társadalmi csoportokat sújtó intézkedésről. Ön sem az elmúlt másfél évben, sem most nem emelte fel a szavát a hátrányos helyzetű fiatalokat még hátrányosabb helyzetbe hozó köz- és felsőoktatási törvény, az igazságtalan adó- és családtámogatási rendszer, vagy éppen a szegényellenes foglalkoztatáspolitika ellen.


Tisztelt Farkas Flórián!


Úgy vélem, fontos, hogy Ön mint az első számú magyarországi roma vezetők egyike az európai cigányság évszázadok óta újra és újratermelődő problémahalmazára minden lehetséges fórumon felhívja az európai közösség döntéshozóinak figyelmét.


Ennél fontosabb lett volna azonban, hogy Ön akkor emelje fel a tollát, amikor az Ön pártja által támogatott kormány módszeresen és a nemzetközi közösség aggodalmát figyelmen kívül hagyva olyan alaptörvényt és a hozzá kapcsolódó sarkalatos törvényeket fogadott el, amelyek sem a társadalmi felzárkózást, sem az alapvető emberi és polgári jogok érvényesülését nem segítik elő, sőt, számos esetben – például a kisebbségi választójogi szabályozás, vagy a szabad vallásgyakorlás terén – kifejezetten ellentétesek a demokratikus jogállamokban érvényes elvekkel.

Tisztelt elnök úr!


Öntől a magyarországi cigányság nem azt várja, hogy Brüsszellel (valójában a modern európai értékrenddel) vitatkozva az elmúlt másfél év elhibázott gazdaság- és társadalompolitikáját vagy a jogállamunk gyalázatos fölszámolását védelmébe vegye. Az Ön által betöltött, nagy felelősséggel járó tisztségek Önt minimum arra kötelezik, hogy minden lehetőséget megragadva felemelje a szavát a magyarországi cigányságot sújtó, fent említett közhatalmi intézkedések ellen.

Tisztelt Farkas Flórián!


A fentiek értelmében kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmények tekintélyére alapozva határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolása nem kerülhet veszélybe.

Amíg ezt nem teszi meg, jobb, ha inkább elő sem veszi a tollát.

Üdvözlettel:

Teleki László,
az MSZP Országos Elnökségének tagjaHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   Mantai  | 2012 Január 20 16:09:36 like(0) dislike(0)

Én csak szégyelni tudom ami itt folyik. Teleki, aki ritka szép példánya díszcigányságnak, rohadt gyorsan tud érettségit, diplomát szerezni, néha egyeseket is kapott persze, hiszen azért mégis csak cigány ügyebár, 8 évig ült néha bársonyszékben néha a kispadon, de kormányzati színten volt. Mit tett a romáért??? Ilyen ne írjon levelet. Szégyelje magát. Flóri eddig is megtett mindent, hogy leégesse saját magát, a levél csak pont, a nagy semmin amit ő is csinál.

#1   orsós  | 2012 Január 18 08:05:44 like(0) dislike(0)

Szép levél! De minden kérdésre, ezekben a magasákoban van válasz is. Tisztán látható, hogy Teleki Úr, és most Farkas Úr is ugyanabban a helyzetben van. A nagypoltika "láncain" lógnak. Nem hinném, hogy a cigányság helyzetét az javítaná, hogy roma politikusok leképezik a nagypolitikát. Ez megy már jó ideje! Attól tartok viszont, hogy ez a helyzet nem változik. Bele kell nyugodnunk, mert önállóan ebben az országban összefogott, cigányság érdekeit képviselő platformnak nincs esélye. ( a nagy politika nem engedi, és mi sem akarjuk) Így marad a lánc, amit okosan kell "feszegetni", EGYÜTT! Felületként eltudom képzelni egymás támadását, de valahol mélyen a kis, esetenként nagyobb eredményeket, együtt is - fű alatt - kiharcolhatnánk. A stratégiát olvasva a szándék nem rossz. Haladni kellene benne, fokról - fokra. Csináljuk! Persze közben szidjuk egymást, de lépjünk előre. Optimista lévén, azt gondolom, hamarosan megkerülhetetlen tényezők leszünk, ahogy Orbán Úr is jelezte. Rajtunk múlik Magyarország jövője. Ez vitathatatlan! Erre a lóra fel kell pattani! Tudom, hogy sikerülni fog. Hajrá Cigányok! Hajrá Magyarország!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt