HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Láso drom elveti a kettős mércét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Január 09    Forrás: magyarhirlap.hu


Ez a cikk archív

A Láso drom – Jó út cigány polgári mozgalom alapítói szerint nincs kettős mérce: nekik, a cigány–magyaroknak is meg kell bélyegezniük a közülük kikerült bűnözőket. „Elítélésükben, az ellenük való védekezésben az élen kell járnunk, a Jó úton” – hangsúlyozta az úttörő jellegű szerveződés egyik elindítója, Illés Tibor jászsági cigány–magyar vezető.

Hirdetmény

Cigány–magyar emberek a Jászságban létrehoztak egy mozgalmat, amelynek keretében a cigányság részéről országszerte minél többen elítélhetik a bűnöző romákat – tudatta a Magyar Hírlappal Illés Tibor, aki bár a jászteleki Lungo Drom vezetője, civil cigány–magyar emberként nyilatkozott lapunknak. A kezdeményezés ötletéről tavaly augusztusban számoltunk be. Mostanra elkészült a mozgalom bővítését elősegíteni hivatott aláírásgyűjtő ív szövege. Az aláírásgyűjtést márciusban indítják újára a következő szöveggel: 

„A Láso drom – Jó út civilszervezet célja az elmúlt években kialakult társadalmi feszültség enyhítése. Nem mondjuk, hogy ez a feszültség cigányok és magyarok közt jelentkezett, mert cigányok és magyarok egyszerre vagyunk. Őseink évszázadok óta Magyarország polgárai, ehhez az országhoz, ehhez a kultúrához kötődünk. Cigányságunkra és magyarságunkra egyaránt büszkék vagyunk, és büszkék is szeretnénk maradni. Ezért fontosnak tartjuk, hogy összetartozásunknak hangot adjunk. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a minket ért, hanem a közösségünkhöz tartozók által okozott sérelmekről is beszéljünk. Nincs kettős mérce: nekünk is meg kell bélyegeznünk a közülünk kikerült bűnözőket, akik a legtöbbet saját közösségüknek ártják. Elítélésükben, az ellenük való védekezésben az élen kell járnunk – a Jó úton.”

A Láso dromot ezekben a hetekben jegyeztetik be mint civilszervezetet, és minél több cigány–magyar ember csatlakozására számítanak. „A cigányság megítélése a többségi társadalom vagy a nagyvilág részéről nem csak a szegénység miatt nagyon rossz. Úgy kell küzdenünk az általánosítás ellen, és úgy nyithatunk a többségi társadalom felé, ha a cigány emberek közül minél többen elítélik a cigányság bűnöző életmódot folytató rétegét” – hangsúlyozta a jászteleki vezető. Meglátása szerint arányaiban kevés bűnöző él a cigányság soraiban, viszont mivel a szóban forgó egyének sokszor durva bűncselekményeket követnek el, így – véli – nem csoda, hogy mindezt mások, bőrszíntől függetlenül, már nem akarják tovább tűrni. „Nálunk, Jászteleken tíz cigányból kilenc normálisan akar élni, próbál beilleszkedni a többségi társadalomba. De majdnem mindenhol vannak olyan romák, akik a bűnözésre alapozzák az életüket. Az pedig egyre nagyobb baj, hogy számtalan fiatal a gazdag roma bűnözőket tartja példaképnek” – hívta fel a figyelmünket Illés Tibor.

Mindezek miatt ő és több jászsági társa azt szeretné, ha aláírásával minél több cigány–magyar ember csatlakozna a Láso drom – Jó út cigány polgári mozgalomhoz. „Várjuk azt is, hogy cigány származású magyar közéleti személyiségek, művészek, sportolók, papok, politikusok, értelmisé­giek is csatlakozzanak a mozgalomhoz, ezzel is a jogkövető magatartás mellett foglalva állást” – emelte ki az alapítók nevében Illés Tibor.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   Tamango  | 2012 Január 10 13:37:12 like(0) dislike(0)

"CIGÁNYBŰNÖZÉS" mondja a JOBBIK, és ezzel egy óriási tömeget tudott maga mögé állítani. Nem szabad elfelejteni, hogy Orbán Viktor is tett hasonló kijelentés- bár az nem volt ilyen éles! Farkas Flórián és a LUNGO DROM behódolt. Gondoljunk csak arra, hogy mekkora bűn volt az, hogy amikor a Magyar Gárda alakult, a nagy vezérünk, nem félt tőlük, sőt - igazolta létüket! Emlékezzünk csak arra, hogy hányszor nem szólalt meg. Nem szólalt meg akkor, amiko, amkor Edelényben az a bizonyos GUMIKALAPÁCSOS ügy kirobbant. nem szólalt meg akkor sem, amikor SAJÓBÁBONYBAN - egy rossz döntés után - a romák szétvertek egy autót. Rossz döntés volt, mert felültek a provokációknak, és a végén, rajtuk csattant az ostor. de nem szólalt meg Flórink akkor sem, amikor az árviz után a segélyosztásnál kimaradtak a cigányok. Aztán említsem a gyilkosságokat is! sokáig egy hangja sem volt, majd amikor CSORBA ROBIKÁT temettük, megjelent egy koszorúval, és volt képe beállni az első sorba, hogy lássák - ott van! Mennyi, de mennyi bűne van ennek az embernek, és mindig vannak követői!  Illés Tibornak nem ez az első AGYMENÉSE! Kitartóan hirdeti, hogy a cigányok azpok, akik a köznyugalmat megzavarják, úők az okai mindennek. Nem beszél arról, hogy a többségi társadalom bűnözőit is ki kellene közösíteni. Miféle kettős mérce az, ahol csak az egyik félnek volnának kötelmei?

 A BŰNÖZÉS ELLEN, MINDEN TISZTESSÉGES, JOGKÖVETŐ CIGÁNY EMBER FELLÉP, ÉS TILTAKOZIK!  Ehhez nem kell új cigány szervezet, egy újabb pénzlehúzó program.! mert ami itt most elindulnio készül az bizony nem más, mint a közösségi pénzek lenyúlása. LUNGO DROM ebben igen nagy mester, vezetőjükkel az élen. Eddig vajon mit tudtak felmutatni azért, hogy a roma fiatalság ne nézzen a bűn világa irányába? Volt saját bűnmegelő programjuk? Ha volt, azt is a RENDŐRSÉGGEL közösen tették, kamu előadásokkal, megszégyenítve a roma fiatalokat az iskolákban, a közösségekben... Ez nem más, mint egy újabb AGYMENÉS!

A ROMA RENDŐRÖK ORSZÁGOS EGYESÜLETE - www.roma-police.hu -lssan elhal. Mi voltunk azok, akik hívásra, ingyen roma közösségekben, iskolákban tartottunk előadásokat az EMBERI JOGOKRÓL, arról, hogy mit is jelent ma, MAGYARORSZÁGON CIGÁNYNAK lenni, és mellé, igazi - BŰNMEGELŐZÉST végeztünk...Minden dokumentálva van, és az eredményeinket még a JOBBIK sok tagja is elismeri - mert kénytelenek!

FARKAS FLÓRIÁNhoz segítségért fordultunk, mert a bérelt helyiségünket és a közüzemi számlákat időre kifizetni nem tudjuk. Nincsenek bevételek. Ma már ott tartunk, hogy a rohamosan csökikenő életszinvonal miatt, még a TAGDÍJAKAT sem tudjuk beszedni. társadalmi támogatottságunk is csökkent. Nincsenek sponzorok! FARKAS FLÓRIÁN nem segített. Most állt bosszút azért, mert az egyesületünkben akadtak néhányan - VELEM AZ ÉLEN - akik évek óta bírálni, kritizáni merészeljük!... Most, akadt megint egy fizetett BALEK Illés Tibor, aki felvállalja a "CIGÁNYVERŐ" szerepet. Mennyivel különb Ő azoknál a vajdáknál, önjelölt senkiknél, akik kezet nyújtottak VONA GÁBORNAK Sajóbábonyban?!

A  RONET pedig - VÉLEMÉNYEM SZERINT - igenis adjon hangot ennek a témának. Ismerje meg a roma közösség azokat az embereket, akik pénzért, állásért elárulják fajtájukat, vagy hozzájárulnak lejáratásunkhoz! Itt az alkalom, szólaljunk meg, mondjuk el a véleményünket azon az oldalon, ahol mi romák együtt lehetünk! Aki figyel, az láthatja. A hozzászólók között, igenis itt vannak a szélsőségek, és mert a sértő hangokat azonnal törlik, kénytelenek magukat moderálni... Kénytelenek EMBERKÉNT megszólalni, és ez, nekik nagyon nehezükre esik!!! Sajnos, a romák között is nagyon sok a jellemtelen, a hazug fráter. Tudom bizonyítani amit mondok!.. Nézzétek csak meg az UTÁNA JÁRTAM, vagy az egy PLETYKA nyomában című blogomat. .. Ismerem azt, aki olyan szemét módon szólalt meg... Nem akarom megnevezni, mert most beállt egy csapatba, és talán ott megmarad, - bár ezt kötve hiszem.... Nem kell nekünk ellenség, kinyírjuk mi egymást is!!!

Ha ezt nem akarjuk, akkor merjünk olyan névvel megszólalni, amit egymás között is tudunk azonosítani. Én, mindig alá merem írni a nevemet a véleményemhez...Így tartpom helyesnek - egyenesnek.... FARKAS FLÓRIÁNNAK, és sleppjének pedig mennie kell a cigány közéletből. ÁRULÓKRA, nincs szükség. Kiskirályokra meg főleg !!!

Tamangó / Villás Lajos /

#2   LIFE  | 2012 Január 10 04:43:17 like(1) dislike(0)

Farkas flóri slepje akar rátelepedni a civil szférára is. Valaki árulja már el nekem, miért ad teret a Romnet egyáltalán az ilyen elmebeteg dolgoknak? Akkora nagy hír, hogy flóri és hazug slepje kiszolgálja urainak minden igényét, még a rasszizmusát is?

Az mh egy fideszújság, nácika bayerrel fémjelezve...hogy annak ez hír, természetes, de a Romnetet most nem értem...Jó tudom, "hiteles tájékoztatás", meg miegymás, de ez már szánalmas a láso(lungo) drom nevű társadalmi és politikai látlelettel együtt. :(

 

#1   rromano  | 2012 Január 09 22:48:56 like(0) dislike(0)

Hülye. Mit kell még neked is elítélned? Az a bíróság dolga, nem a tied. Ne hidd, hogy különbnek fogsz látszódni a gádzsók szemében, esetleg Flóri visszaköszön?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt