2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigányoktól féltik Székelyföldet
2011. 12. 02. 00:00

Maros megye prefektusa, Marius Pascan szerint hamarosan a magyarokat és románokat is a romák fogják „dominálni" a térségben.

Elcigányosodásról és arab földvásárlásról sikerült beszélnie december 1-én, Románia nemzeti ünnepén tartott beszédében Marius Pascannak, az erdélyi Maros megye prefektusának

Pascan arra figyelmeztette a Maros megye központjában ünneplőket, hogy a demográfiai adatok szerint a térségben élő magyarokat és románokat a romák fogják „dominálni", erre utalnak a demográfiai adatok. „Hamarosan a románok és a magyarok is kisebbségben fognak élni itt" – idézte a prefektust a manna.ro romániai magyar hírportál.

Saját bevallása szerint Pascan már tévét sem néz az ikreket szülő apácáról szóló hírek miatt. Némi hímsovinizmusról is árulkodó beszédében a kormányzati megbízott felidézte azt a történelmi tényt, hogy az 1918-as gyulafehérvári rendezvényre 102 Maros megyei érkezett, köztük négy nő volt. „Tegnap pedig dívákat nézhettem a nemzeti ünnepre készülő televízióban, amelyben a vezető hír az ikreket szülő zárdafőnökő volt" - mondta a politikus, aki szerint Románia alapértékei vannak eltűnőben.

„Több száz hektár megműveletlen föld hever parlagon, amelyeket arab-román cégek vásárolnak fel csak azért, hogy megszerezzék a területalapú támogatásokat" – hangzott el a marosvásárhelyi ünnepi megemlékezésen.