2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Dénes: nem vakációzni mentek az emberek Gyöngyöspatáról
2011. 10. 14. 00:00

Akkor kezdtek menekülni az emberek a cigánysorról, amikor katonai egyenruhába öltözött szélsőségesek kezdtek gyakorlatozni a telep mellett.

Nem kellett volna megvárni, hogy addig fajuljon a helyzet Gyöngyöspatán, hogy több száz rendőrt kelljen kivezényelni a településre, sokkal előbb meg lehetett volna akadályozni a történéseket – erről Dénes Balázs a Társaság a Szabadságjogokért elnöke beszélt az Egyenes Beszédben.

 

Hozzátette: Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár az áljogvédők felelősségéről beszél, de ebben az ügyben csak egy politikai felelősséget viselő kormány, a szakmai felelősséget viselő rendőri vezetők és a szélsőségesek vannak.

 

A jogvédő szerint hiába próbálja a kormány vakációztatásnak beállítani a Gyöngyöspatáról menekülő asszonyok és gyerekek útját, csak meg kell kérdezni az embereket, hogy miért mentek el.

 

Dénes Balázs szerint akkor kezdtek menekülni az emberek a cigánysorról, amikor katonai egyenruhába öltözött szélsőségesek kezdtek gyakorlatozni a telep mellett. A TASZ elnöke szerint, ha a szélsőségesek fellépése okot adott a kormánynak arra, hogy változtasson a szabálysértési törvényen, akkor valami mégis történt 2011 tavaszán Gyöngyöspatán.