HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A szabad levegőn a cigánygyilkosságok vádlottjai

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Október 03    Forrás: RomNet-rOmaba


Ez a cikk archív

Újra érezhették a szabadsággal együtt járó napsütést, az enyhe szellőt és a mező illatát a cigányok elleni gyilkosságsorozat vádlottjai - igaz mindezt csak néhány órára és gépfegyveres kommandósok gyűrűjében a Heves megyei Tarnabodon, ahol a három évvel ezelőtti félresikerült akciójukban megtámadott nem cigány asszonyokat hallgattak meg tanúként hétfő délelőtt saját otthonukban a büntetőper helyszíni tárgyalásának keretében – tudta meg a RomNet helybéliektől.

Hirdetmény

A RomNetnek Tarnabodon lakó romák azt mondták: hétfőn kora délelőtt több tucatnyi csuklyás, géppisztolyos kommandós, egyenruhás rendőrök és terepjárók, járőrautók jelentek meg, több utcát órákra lezártak. Aztán megtudták, hogy a különleges biztosítással, titokban, a három ével ezelőtti támadás és a cigányok elleni gyilkosságsorozat vádlottjait vitték a faluba.

 

A tarnabodi helyszíni tárgyalást azért tartották, hogy meghallgassák tanúként az egyik megtámadott idős asszonyt, mert önállóan nem lenne képes megjelenni a bíróság előtt. A tárgyalás a Pest Megyei Bíróságon zajló büntetőper bizonyítási eljárásának része volt – mondták a RomNetnek a vádlottak védőügyvédei.

 

A különleges biztosítással megtartott tárgyalás után a vádlottakat visszavitték a börtönbe. A szabad levegőt még egy jó darabig nem élvezhetik, ugyanis az ellenük folyó büntetőperben legkorábban egy év múlva születhet elsőfokú ítélet, addig pedig előzetes letartóztatásban lesznek. 

 

A vádirat szerint a cigányvadászok vezetője, Kiss Árpád elsőrendű vádlott a Fejér megyei településre a Hír Tv Célpont című műsorának riportjában figyeltek fel, amely arról szólt, hogy egy uniós támogatásból épül házsort a cigányok lelaktak. Elment a településre és személyes felderítést végzett, hogyan lehetne megtámadni a kiszemelt utcát. A szeptember 29-én végrehajtott tarnabodi akció azért sikerült félre, mert a sötétben a korábban kiszemelt házakat az aljnövényzet miatt nem tudták megközelíteni, így a Tarna-patak hídján áthaladva mindegy-mindegy alapon több házat Molotov-koktélokkal és fegyverekkel támadtak meg.

 

A házban viszont idős, nem cigány emberek éltek. A támadással három helybéli cigánygyereket gyanúsítottak meg a falubeliek és a pletyka alapján kommandósok teperték le őket, és hiába bizonygatták ártatlanságukat, 11 hónapot ültek előzetesben ártatlanul. Sőt mi több, a korábbi piricsei és galgagyörki, hasonló módon végrehajtott támadást is rájuk akarták fogni. A családtagjaikat pedig azzal akarták megvádolni, ők követték el a nagycsécsi kettős gyilkosságot, csak azért hogy mentsék gyermekeiket, és másra kenhessék a már akkor is sorozatjellegűnek tekintett bűncselekményt.

 

A támadást Kiss Árpád és testvére István követte el egykori szkinhed társával, Pető Zsolttal. Az első és a másodrendű vádlott elismerte a támadást, Pető pedig következetesen ezt is tagadja, csakúgy, kint a galgagyörki és a piricsei támadásban való részvételét.

 

A kilenc helyszínen végrehajtott támadás során hat embert, köztük egy ötéves gyermeket gyilkoltak meg, két kisgyermeket és három felnőttet súlyosan megsebesítettek rablásból származó fegyverekkel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt