HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok – A sajtó kizárását kérte a koronatanú, a bíró elutasította

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 Szeptember 14    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A sajtó kizárást kérte harmadszori tanúmeghallgatásának kezdetén a romák elleni támadássorozat büntetőügyében az az asszony, aki a négy vádlott munkáltatója volt, s a korábbi kihallgatásain ellentmondásokba keveredett; kérését a bíró elutasította. Az ötszörösen minősülő emberölés és más bűncselekmények miatt indult per a nyári ítélkezési szünet után kedden folytatódott a Pest Megyi Bíróságon.

Hirdetmény

A tanú egy orvosi igazolást csatolt be arról, hogy fáj a lába, ezért ülve tehetett vallomást, ezúttal azonban nem járult hozzá, hogy a sajtó felismerhető képet készítsen róla, illetve teljes nevét használja.      
    

 

Miszori László tanácsvezető bíró a sajtó kizárását kezdeményező F.-né Ny. Éva kérését azzal utasította el, hogy korábbi tanúvallomásai során ilyen igényt nem jelzett, és személyét, korábbi vallomásait a nyilvánosság már megismerhette.
    

 

Az ügyész a tárgyalás kezdetén a vádlottak munkahelyén, a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen történt felújítási munkálatokról faggatta a tanút. (A négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a szórakozóhelyen, a fal mögé rejtve találták meg egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.)
    

 

Az összesen kilenc bűncselekményből álló fegyveres és Molotov-koktélos támadások miatt Kiss Árpádot és  testvérét, Kiss Istvánt, illetve Pető Zsoltot és az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Pest Megyei Főügyészség.
    

 

A büntetőügy koronatanújának számító nő - aki szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, Kiss Árpáddal, és a vádirat szerint segítséget nyújtott a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosság után a vádlottaknak a sárban elakadt autójuk kiszabadításában, hétvégi telkén találták meg a vadásztól elrabolt fegyverek egy részét –  korábbi tanúvallomásaiban többször került ellentmondásba. A hamis tanúzás és a hamis vád büntetőjogi következményeire utaló bírói figyelmeztetés ellenére vallomásában alibit biztosított a vádlottaknak a tiszalöki gyilkosság estéjére.
    

 

F.-né Ny. Évát a vádlottak elfogásakor szintén előállították a rendőrök, de csak tanúként szerepel az ügyben.

 

A nyári ítélkezési szünet után folytatódó tárgyalás első két napján tanúként hallgatja meg a bíróság a hivatalosan adóhivatali alkalmazottként dolgozó, a debreceni Perényi 1 szórakozóhely programszervezőjeként dolgozó nőt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt