HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Schmitt: Magyarország reméli, hogy Bulgária hamarosan a schengeni övezet tagja lesz

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Magyarország, Bulgária
2011 Szeptember 08    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Bulgária tisztes erőfeszítéseket tett a schengeni tagság elérése érdekében, és Magyarország reméli, hogy a belépésre hamarosan sor kerül - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök Georgi Parvanov bolgár államfővel folytatott megbeszélése után csütörtökön Szófiában.

Hirdetmény

A bolgár elnöki hivatal címertermében tartott közös sajtótájékoztatón Schmitt Pál bolgár kollégájával egyetértésben hangsúlyozta: a Közös Agrárpolitika (KAP) illetve az Európai Unió kohéziós politikájának fenntartása a két ország közös európai érdeke.

 

"A kohéziós politika jövője elsősorban azért fontos, hogy a lassabban fejlődő tagállamok kevésbé maradjanak le a gazdagabb országokhoz képest" - mondta a magyar köztársasági elnök.

 

A két államfő kiállt az energiaellátás diverzifikálásának és biztonságának fontossága mellett. Georgi Parvanov jelezte, hogy Bulgária szívesen részt vesz az uniós tagállamokat összekötő európai hálózat kiépítésében.

 

A felek egyetértettek abban is, hogy nélkülözhetetlen a két uniós ország versenyképességének erősítése. "Ha az Európai Unió erős, az azért van, mert a tagállamok gazdasága is erős a versenyképességnek köszönhetően" - mutatott rá Georgi Parvanov.

 

A gazdasági együttműködésről szólva Schmitt Pál kiemelte, hogy Magyarország a nyolcadik legnagyobb külföldi befektető Bulgáriában, Parvanov pedig reményét fejezte ki, hogy a bolgár és a magyar üzletemberek mostani találkozója további lendületet ad majd a kétoldalú gazdasági együttműködésnek. A magyar államfő méltatta a szófia kormány eredményeit az államadósság sikeres visszaszorításával kapcsolatban.

 


Schmitt tájékoztatta bolgár kollégáját a magyar uniós elnökség célkitűzéseiről és eredményeiről. Az államfő hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség által képviselt legfontosabb ügyekben - gazdasági stabilitás, a nyugat-balkáni bővítés, Duna-stratégia, romastratégia - Bulgária is érdekelt.

 

A két államfő méltatta Bulgária és Magyarország hagyományosan jó kapcsolatát és hitet tett az együttműködés továbbfejlesztése mellett. Georgi Parvanov megköszönte Magyarországnak az európai integrációs folyamatban, illetve a NATO-tagság elérésében nyújtott segítséget. Parvanov köszönetét fejezte ki a Magyarországon élő bolgár kisebbség támogatásáért is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt