2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Balog Zoltán: a kormány segít annak, aki igyekszik
2011. 09. 01. 00:00

Balog Zoltán szerint a magyar kormány elhatározott szándéka, hogy mindenkinek segítsen, aki maga is igyekszik.

Balog Zoltán a többségében cigány származású diákokat oktató intézmény tanévnyitóján a tanulókhoz szólva elmondta: a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok támogatására szolgáló "Útravaló-Macika" ösztöndíj keretét a kormány idén ötszörösére, 2,5 milliárd forintra emelte.
    

 

Az államtitkár tanulásra és egymás segítésére biztatta a diákokat, mert - mint fogalmazott - csak így tudnak előbbre jutni.
    

 

"Magyarországon minden olyan diák, aki igyekszik (...) megkapja a megbecsülést, és ez a pedagógusokra is vonatkozik" - jegyezte meg Balog Zoltán, hozzátéve, hogy az integrált pedagógiai rendszerben 7,1 milliárd forint áll rendelkezésre pedagógusok, pedagógiai programok támogatására.
    

 

Tasó László (Fidesz), Nyíradony polgármestere utalt arra, hogy a mostani tanévtől átszervezték a helyi közoktatást, ugyanis az önkormányzati oktatási intézmény mellett immár görög katolikus egyházi fenntartású általános iskolában is tanulhatnak a gyerekek.
    

 

Utóbbiban 421-en tanulnak, az óvodát, általános iskolát és gimnáziumot integráló Kölcsey nevelési központban pedig 427 általános iskolás és 190 gimnazista tanul - összegezte a polgármester az MTI érdeklődésére.
    

 

Tasó László a tanévnyitón reményét fejezte ki, hogy az egyházi és az önkormányzati oktatási intézmények nem rivalizálnak, hanem "egymást húzzák" a minél magasabb színvonalú helyi közoktatás megszilárdítása érdekében.