HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A cigánygyilkosságok áldozatainak szánt pénzt nyúlták le?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 28    Forrás: hirTv


Ez a cikk archív

Elszámoltatnák a cigánygyilkosságok áldozatainak családtagjai a támogatásokat koordináló szervezetet. Célpont című műsorunknak azt mondták: szerintük nem minden esetben a megfelelő célra fordították az adományokat, több házat máig nem újítottak fel teljesen. A kormány nyolc és fél millió forintot adott a célra, ebből félmilliót járulékos és saját költségeire használhatott fel a szervezet.

Hirdetmény

A romák elleni támadások után több külföldi és magyar segélyszervezet fogott össze, hogy segítsenek a túlélőknek és az áldozatok hozzátartozóinak. Az adományokat a Phralipe Független Cigány Szervezet koordinálta, őket választották a külföldiek közvetítőnek.

Tatárszentgyörgyön még most is áll Csorba Róberték kiégett háza. Itt az apát és 7 éves kisfiát gyilkolták meg. A szomszédban élő szülők házát is több találat érte 2009. február 23-án. „Csorba Róbert tatárszentgyörgyi áldozat szüleinek házát befejeztük, és az maga egy 3 millió forint értékű projekt volt” – mondta el Daróczi Ágnes, a romaszervezet alelnöke. A tulajdonos azonban nem elégedett a munkával. Csorba Csabáné kiemelte, hogy félbemaradtak a munkák.

Nincsen ivóvíz és gáz

A magyar kormány meghívásos pályázatán nyolc és fél millió forintot utalt át a szervezetnek, hogy négy családnak házat vásároljanak. Daróczi Ágnes alelnök és csapata a piricsei áldozatoknak Tiszalökön talált új házat, éppen abban az udvarban, ahol meggyilkolták Kóka Jenőt. Getyinásék hat gyerekükkel költöztek a házba. Az épületben nincs vezetékes ivóvíz és gáz sem. A tető beázik, a falak penészesek, a fürdőszobát pedig teljesen fel kellene újítani.

Daróczi Ágnes telefonon nyilatkozott a Célpontnak. Azt mondta, a piricsei családnak 1 millió 950 ezer forintért vették a házat, de a fennmaradó 50 ezret is rájuk költötték.

Ellenőrzés

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Balog Zoltán azt mondta: a program lezárása után minden elköltött forintot ellenőriznek majd. A cigányszervezetnek szeptember 30-ig kell elszámolni az állami támogatással. Információink szerint az alsózsolcai támadás sértettjeinek még most sem találtak új otthont.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt