HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán: a romastratégia a hátrányos helyzetű kistérségekre koncentrál

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 17    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Magyarországon milliók élnek mélyszegénységben, ha sorsukon nem változtatunk, akkor nem lesz sikeres az ország - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Ózdon tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Hirdetmény

A politikus, aki a nap folyamán megnyitotta a Türr István Képző és Kutató Intézet és az ózdi önkormányzat által szervezett Munka + tanulás elnevezésű családi napot, úgy fogalmazott: az ózdi a hátrányos helyzetű kistérségek közé tartozik, és a magyar uniós elnökség idején kidolgozott romastratégia éppen az ózdihoz hasonló hátrányos helyzetű kistérségekre koncentrál.

 

Mint mondta, a romasratégiának különböző eszközei vannak, ezek a foglalkoztatás, az oktatás, a lakhatás és az egészségügyi feltételek javítása, Ózdot és az ózdi kistérséget pedig jószerivel mind a négy terület érinti. Közölte: a borsodi városban önálló igazgatósága lesz a minisztérium háttérintézményének számító Türr István Képző és Kutató Intézetnek. A tárca elképzelései szerint ez adna helyet a roma nők uniós forrásból finanszírozandó képzési programjának is. Az országban kétezer nőt taníttatnának ki úgynevezett szociális asszisztensnek, az egyik ilyen képzési centrum Ózdon lenne.

 

Az államtitkár hangsúlyozta a lakásrehabilitációs program fontosságát is. Ennek köszönhetően úgy juthatnak lakáshoz a hátrányos helyzetű emberek, hogy ők újítják fel a lepusztult lakásokat, amelyekből Ózdon is számos van. Megemlítette az úgynevezett üvegházprogramot is: épületek bontásából származó üvegtáblákból alakítanának ki üvegházakat romák lakóhelyeinek közelében, önkormányzati földeken, ahol növényeket nevelnének, szintén a Türr István központ támogatásával.

 

A kormány úgy döntött, hogy Ózd kistérség az új közfoglalkoztatási program keretében a kiemelt térségek közé kerül be, ide több pénz jut majd, még több embert tudnak bevonni ilyen munkába - mondta Balog Zoltán.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt