2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nagy a munkanélküliség Tiszacsegén is
2011. 08. 08. 00:00

A munkanélküliség évek óta gondot okoz a cigányság számára is, éppúgy mint máshol is. Nálunk a fő gond, hogy településünk nem fekszik frekventált helyen, így nincs kellő számú beruházás.

A fiatal pályakezdők nem tudnak elhelyezkedni, aki pedig közmunkában dolgozik, négy órás munkaidőben a minimálbér felét kapja meg, ami kevés egy család fenntartásához. A cigányság nemcsak nem tudja szeptemberben a gyerekeket megfelelően felszerelve iskolába engedni, vagy a bérletet kifizetni, de még a családjukat sem tudják ellátni. Akadnak olyanok, akiknek hamarosan ki kell költözni a lakásukból, pedig mindenféle munkát elvállalnának, ha lenne - részletezte Lakatos János.


A cégek is tudják hogy magas a munkanélküliség aránya

 

Megkérdeztük a helyi cégek vezetőit, hogy várható e változás, és vesznek e fel alkalmazottakat: a kezdő 50 fős létszámunkat, néhány éve 160-ra növeltük, most azonban 120 fő az, aki nálunk dolgozik, és akiket biztosan meg tudunk tartani - felelte érdeklődésünkre Nagy Miklós, a Nagév Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzemvezetője. Tudjuk, hogy mindenhol magas a munkanélküliség aránya és több térségben is igény lenne a megjelenésünkre, de helyben fejlesztésre a piac változásával adódhat csak lehetőség - tudatta Nagy Miklós.

 

 

Semmi biztos nincs a jövőt illetően

 

Müller Tibortól, a SZARVAS-FISH Termelő, Fejlesztő, Szolgáltató és Kereskedelmi KFT marketingesétől megtudtuk, jelenleg 30-35 fő dolgozik a tiszacsegei haltelepen és feldolgozón. Hamarosan új termékek bevezetésére kerül sor, és a piac pozitív reagálása esetén lehetőség nyílhat új emberek felvételére, de biztosat még nem tudnak mondani ez ügyben.