HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán: Köszönet a Jobbiknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán
2011 Július 09    Forrás: Ónody-Molnár Dóra - Népszabadság


Ez a cikk archív

A héten Balog Zoltánt is meghallgatta a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága. A politikustársak az elmúlt évről faggathatták a felzárkóztatási államtitkárt. Nagy adok-kapok lesz, gondoltam – a gyöngyöspatai incidenstől kezdve az oktatási szegregáció terjedéséig mindent megkérdeznek.

Hirdetmény

De ilyen apróságokkal senki nem zavarta az államtitkár őszinte elégedettségét. Sőt, az LMP és az MSZP agyondicsérte a magyar EU-elnökség és ezen belül is az ő államtitkárságának teljesítményét, kritika csak a Jobbik részéről érkezett Gyöngyöspata ügyében. Ott ugyanis komoly emberi jogi sérelmeket találtak –mármint a gárdistáik kárára. Balog Zoltán így rákényszerült arra, hogy bocsánatkérésre szólítsa föl a Jobbikot, mondván, „mégiscsak az önök demonstrációja miatt robbant be az egész probléma”. Azt nem említette, hogy a kormány elnézést kérne a romáktól, mert magukra hagyta őket, miközben szabadcsapatok cirkáltak a faluban, keresve, mikor és hogyan köthetnének beléjük.

 

E helyett azt állapította meg, hogy sok a közös programpontjuk a Jobbikkal. Valóban. Balog Zoltán lelkész az emberi jogi bizottság ülésén elismerte a Jobbik érdemeit a cigányokat érintő „kendőzetlen, tiszta” beszéd megteremtésében. Hozzátette, általánosabb problémával állunk szemben, mert „olyan típusú féljóléti rendszert építettünk fel, amit képtelenek vagyunk finanszírozni, és mindenki meg van sértve, amikor azt mondjuk, hogy kicsivel többet kéne tenni, és hogy építsük le a kiváltságokat. Az is kiváltság, ha valaki 90 ezer forint szociális segélyből él, mert, nem tudom, x gyereke van, és mindenfajta jogcímen még felvesz pénzeket, és ez esetleg felmegy 140 ezer forintra, hát még ha cigány is ez az ember. Ez is egy kiváltság. Meg az is egy kiváltság 45 évesen 200 ezer forint, és közben mellette fusizik és feketén vagy fehéren és megkeresi a sokszorosát”.


Szóval: az előre hozott nyugdíj is kiváltság, meg a segély is. Csakhogy a családi pótlékot minden magyar kiskorú állampolgár után utalja a költségvetés, függetlenül attól, hogy a Rózsadombon lakik-e az illető vagy az ózdi Hétes-telepen. Vagyis ez nem kiváltság. Illetve ha az, inkább azoké, akik mondjuk államtitkári jövedelem mellett is részesülnek ilyen állami juttatásban. Ehhez Balog Zoltánék csak azért nem nyúlnak hozzá, mert magukat már nem akarják „megsérteni”. Az x gyerek után kapott családi pótlékot és munkanélküli-segélyt értelemszerűen x felé kell osztani, ami a mélyszegénységben élőknél végeredményben átlagosan 15-25 ezer forintos egy főre jutó havi jövedelmet enged. Ennyi jut valódi munka helyett százezrekre, köztük gyerekekre. Ez a kiváltság, amit, ha máshogy nem megy, munkatáborokkal és éhbérre csökkentett minimálbérrel akarnak leépíteni.

 

A két, magát baloldalinak tartó ellenzéki párt ehhez hasonló kérdéseket nem tett fel. Derűs nyugalomban telt el a délután.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   nissanmicra  | 2011 Július 10 20:35:31 like(0) dislike(0)

A SEGÉLY FELCSÚSZIK 90 EZERE, AKOR ,A POLGÁROKTÓL MENNYIT IRÁMYITOTTOK ISMERETLEN BANKOK SZÁLÁKRA MERT HIVI CSAK 28000 EZER,HA MEG ROBI IS VAN AKOR 31000EZERKE.MINDEN MEG VAN IDEJE.SE NEM KÉSIK SEM SIET. JÓ LÉTTI SZOC RENDSZER HOL? MIKOR? KINNEK ?ÓRIÁSI FIZETÉSEK MINT NYUGATON . KINEK ERRE SZÜKSÉG.16ÉVES CIPŐBE ORBÁN VIKTI,FERI MEG 2-PAPRIKÁBÓL AZ OLCSÓT VESZI OSZT-MEG MILLIÁRDOSOK AZ EMBERKNEK MÉG A LEVEGŐT IS PÉNZÉRT ADNÁK.

#3   salamon  | 2011 Július 10 10:45:16 like(0) dislike(0)

írod ismeretlen ismerős, hogy "......... azért hogy jobb legyen a helyzetük a romáknak, de ehhez nekük is elkell fogadni, hogy a segitség nem ingyen van, hanem tenni is kell, és kell is azért valamit."

Örömmel venném ha leírnád az alternatívákat is!!!

#2   salamon  | 2011 Július 10 10:34:47 like(0) dislike(0)

#1   daniimre  | 2011 Július 09 22:05:53 like(0) dislike(0)

Balog Zoltán lelkész az emberi jogi bizottság korábbi elnöke, úgy gondolom, tényleg segíteni szeretne, és megis tesz mindet azért hogy jobb legyen a helyzetük a romáknak, de ehhez nekük is elkell fogadni, hogy a segitség nem ingyen van, hanem tenni is kell, és kell is azért valamit.

Balog Zoltán államtitkárt jó magam az emberjobi bizottság elnökeként ismertem meg, és ott látszódott, hogy tiszta, és őszinte ember, akin ha kell segit, és elfogadják, és segitik a munkájukat.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt