HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Országos Roma Önkormányzat: sok még a csontváz

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Június 22    Forrás: Somogy TV, Híradó


Ez a cikk archív

Nehezen szabadul Kolompár Orbán árnyékától az Országos Roma Önkormányzat. A szervezet a napokban egy újabb, 250 millió forintos adótartozással szembesült - mondta el televíziónknak Farkas Flórián. Az elnök kedden köszöntette azt a 400 cigány gyermeket, akik az elmúlt egy hétben Fonyódligeten táboroztak.

Hirdetmény

- Milyen volt a tábor???
- Jóóóó.
- Jöttök jövőre is?
- Igen.


400 cigány gyermek élvezhette a Balatont a múlt héten. A kicsik szívesen meséltek élményeikről a hazaindulás előtt.

 

Hajdu Benjamin:
- Bent lehetett csocsózni, meg zombisosat játszani, meg a dobozra azt mondtuk, hogy kézigránát és mi is azzal játszottuk. A víz ma nagyon hideg volt, de azért bementünk.


- Minden tetszett, de a legjobban, amikor lenn voltunk úszni.


Orsós Noémi:
- Minden nagyon szép volt, mondjuk voltunk máskor is, de az nem volt olyan szép, mint most itt, a tábor is tetszett, de minden nagyon.


A fonyódligeti tábor tehát valóban a gyerekekről szólt, ez nem volt mindig így. Az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke, Kolompár Orbán, ugyanis családja és barátai szórakoztatására használta a balatonlellei üdülőt.

 

Berényi László alelnök, ORÖ:
- Remélem, be tudjuk bizonyítani, hogy igenis lehet egy felnövekvő generációnak olyan élményt nyújtani, hogy ne a felnőttek vigyék el a pénzt, hanem az adott pénz a gyerekekre költődjön.


Nem ez volt az egyetlen probléma az Országos Cigány Önkormányzat háza táján, az új vezetés több mint 110 millió forintos hiánnyal vette át a büdzsét. Nem ez volt azonban az utolsó csontváz, amely kiesett a szekrényből - véli Farkas Flórián, az ORÖ elnöke.

 

Farkas Flórián elnök, ORÖ:


- 250 millió forintos adótartozás érkezett most az Országos Roma Önkormányzathoz, ez abból adódik, hogy a képviselők költségtérítést vettek fel úgy, hogy nem fizettek utána semmilyen adót, ez nagyon nagy nehézséget jelent az Országos Roma Önkormányzatnak.


Az Országos Roma Önkormányzatnál már megtörtént a változás, erre a pozitív fordulatra, felemelkedésre van szükség az egész cigány társadalomban is.

 

Balogh Zoltán Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium:
- Soha nem árultunk zsákbamacskát, mindig azt mondtuk munka és tanulás. Idén elindult a legnagyobb ösztöndíjprogram, ami volt Magyarországon, ha nem végzi el valaki a nyolc osztályt, akkor szociális segély lesz a sorsa. A másik újítás a közmunkaprogram, bevezetni azokat a munka világába, akik eddig nem dolgoztak reguláris körülmények között.


Az integráció és a felemelkedés első lépése lehet ez a négyszáz fős tábor is, ahol a cigány gyerekek nem roma társaikkal együtt élvezhették a pihenést.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   leleplezés  | 2011 Június 23 15:16:39 like(0) dislike(0)

SZERINTEM FARKAS + BALOG AZÉRT ÉRTIK MEG ILYEN JÓL EGYMÁST, MERT MIND KETTEN SZERETIK A HANCURLÉCET, VAGYIS MIND KETTEN B U Z I K!!!! EGYÉBKÉNT MEG NEM IS CSODÁLKOZUNK EZEN EBBENA ROHANÓ VILÁGBAN, HÁT MENNYI CSUHÁS ( PAPOK ) FAJTALANKODNAK A GYEREKEKKEL!! AKKOR EZEK MIÉRT LENNÉNEK KÜLÖNBEK!! NA OSZT JÓNAPOT!! A KÖCSÖG FLÓRINAK VOLT EGY ILYEN BŰNÜGYE, CSAK ELTUSOLTÁK EZT IS, PEDIG MÁR BÍRÓSÁGI SZAKBAN VOLT!!

#2   leleplezés  | 2011 Június 23 15:11:47 like(0) dislike(0)

FLÓRI EGY GUSZTUSTALAN PATKÁNY!! MEGINT TALÁLT KIFOGÁST AHHOZ, HOGY ELODÁZZA A TÖBBSZÖRÖSEN HANGOZTATOTT PROGRAMOKAT, AMI VALÓJÁBAN NESZE SEMMI FOGD MEG JÓL CÍMŰ PROGRAM SOROZAT.

AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKAT ÉS A PÁLYÁZATI PÉNZEKET A JÓISTEN SEM TUDJA HOGY HOVA SZÓRTA SZÉT, DE JÖN MÉG TÉL UTÁN NYÁR IS!!!4 ŐŐŐ IS KISZARJA MÉG EZEKET AZ ÉVEKET A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN!! ÉS AKKOR MÁR NINCS KEGYELEM, HANEM KAPTÁR AHOL MINDEN NAP MEGKURJÁK A KIS BUZIKÁT!!

#1   romungro  | 2011 Június 22 21:07:22 like(0) dislike(0)

Már megint egy indok arra, hogy miért nem csinálnak semmit! 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt