HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok – Egy másik tanú is azt vallotta, látta az elkövetőket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Június 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Egy másik tanú, a volt tarnabodi gátőr felesége is azt vallotta a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat ügyének keddi tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon, hogy annak idején látta a tarnabodi támadás elkövetőit, illetve azok alakját a sötétben.

Hirdetmény

A tárgyaláson egy másik asszony, aki 2008. szeptember 29-ei Molotov-koktélos és fegyveres támadás idején a megtámadott Tarna utca második házában lakott, azt mondta, látta, amikor két fekete ruhás alak közül az egyik rálőtt az ablakára, de nem tudná őket azonosítani.

 

A Fejér megyei település volt gátőrének felesége pedig szintén tanúként arról beszélt: miután anyósa a lövöldözések miatt telefonon felébresztette őt és férjét, kiszaladt az utcára elemlámpájával, és azt látta, hogy a híd felé lassan sétál egy alak. Ekkor rávilágított a lámpájával, de csak azt látta, hogy a fekete ruhás embernek kapucni vagy csuklya volt a fején, fegyvert nem látott nála. Az asszony elmondása szerint egy másik férfi a Tarna-patak fahídján állt, és a kezében egy "tűzgömb" volt, ami később elrepült a patak hídjáról a házak felé, és "szétrobbant", közvetlenül a lövések leadása után, majd a nő lövéseket és csörömpölést is hallott.

 

B. Józsefné állítása szerint ekkor az utca legelső, patak melletti háza már égett. A házban az egyedül lakó 70 éves asszonyt ő és az anyósa ébresztette fel, akkor vették észre, hogy a ház szobájának ablakát és a benti szekrényt szétlőtték, az ablak pedig megégett.

 

Férje, aki gátőr volt, azt mondta, ő nem látta a támadókat, miután a szolgálati lakásuk szobájában felöltözött és kiért az udvarra, csak a felesége elmondásából tudta, merre mentek el a Tarna utcából a támadók. Később sörétes fegyverhez használatos lőszerhüvelyeket találtak. Kitért arra, hogy az ő házuk nem sérült meg, csak a vaskerítésüket érte találat golyós fegyverből, a golyó átment a vascsövön – ezt a szakértő is megállapította.


A gátőr felesége szerint a lövöldözés mintegy fél órán át tartott, mert a tűzoltók és a rendőrök a riasztás után rövid időn belül, éjjel egy óra után érkeztek ki, és őket fél egy körül ébresztették. A házaspár és B. József édesanyja, aki egy másik házban lakott a tarnabodi Tarna utcában, szintén elköltözött a településről.

 

Miszori László tanácsvezető bíró ezt követően közölte, hogy több beidézett tanú különböző okok miatt nem tud megjelenni a tárgyaláson, ezért egy külön bíróval, a helyszínen fogják meghallgatni őket.


Kiss Árpád elsőrendű vádlott korábban beismerte az eredetileg romák házai ellen tervezett tarnabodi cselekmény elkövetését, s azt céltalan, értelmetlen lövöldözésnek nevezte. Állítása szerint az idős, nem roma emberek házaira legalább negyven lövést adtak le, és testvérével, Kiss István másodrendű vádlottal, illetve Pető Zsolt harmadrendű vádlottal több Molotov-koktélt is elhajítottak.

 

A romák elleni támadás miatt Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, valamint a tiszalöki és a kislétai támadásban bűnsegédként részt vevő negyedrendű vádlottat, Csontos Istvánt aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel vádolják.

 

A büntetőper e hét szerdán a 2008. november 3-ára virradóra történt nagycsécsi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folytatódik, de jövő szerdán a tarnabodi cselekménnyel kapcsolatban még fotó- és videofelvételeket is bemutat a bíróság a bizonyítási eljárás keretében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt