HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Csontos szerint Kiss Árpád bevallotta neki a nyíradonyi támadás elkövetését

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Június 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Csontos István, a romák elleni támadássorozat negyedrendű vádlottja nyomozati vallomásában azt állította: Kiss Árpád elsőrendű vádlott elismerte, hogy egyedül követte el a nyíradonyi, sérüléssel nem járó támadást.

Hirdetmény

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat harmadik, sérüléssel nem járó, 2008. szeptember 5-re virradóra elkövetett cselekményének bizonyítási eljárásán szerdán a Pest Megyei Bíróságon levetítettek egy 2010. március 7-én, helyszíni kihallgatáson készült videofelvételt. A felvételen Csontos István egy rendőrségi autóban ülve elmondta, hogy egy alkalommal Debrecenből Nyíradony felé autózva Kiss Árpád azt mondta neki: Tamásipuszta cigánysorán majd nézzen egy sárga színű házat, mert ott is volt egy támadás, de sérülés nem történt.

 

A bíróságon fenntartott vallomása szerint az elsőrendű vádlott akkor azt mondta neki: egyedül követte el a cselekményt, kétszer lőtt rá a romák által lakott házra, de senki sem sérült meg.

 

Kiss Árpád viszont a büntetőperben a vádirat ismertetése után azt mondta: a nyíradonyi lövöldözést nem ő követte el, és már a nyomozati szakban kérte, hogy ebben az ügyben szüntessék meg ellene az eljárást.

 

A levetített felvételre és a nap folyamán meghallgatott tanúk vallomására úgy reagált: az említett beszélgetés 2009. április 22., a tiszalöki gyilkosság után hangzott el, és a ház a tanúk beszámolója szerint akkor nem volt sárga.

 

A Pest Megyei Főügyészség szerint Kiss Árpád Nyíradony-Tamásipuszta közelében autózva figyelt fel a cigányok által lakott utcára, és a 2008. július 21-i galgagyörki és az augusztus 8-i piricsei támadás után "ideális célpontnak" találta azt az elhanyagolt, rossz állapotú házat, amely egy fás, bokros, erdős terület mellett állt.

 

Kiss Árpád egy besenyszögi vadásztól fél évvel korábban elrabolt, Mauser gyártmányú golyós vadászpuskával - amelyet mind a kilenc támadásnál kizárólag ő használt, és a vád szerint agyonlőtte 2009. április 22-én Tiszalökön Kóka Jenőt - 60-65 méteres távolságból adott le két célzott lövést a lakóház ablakára.

 

A nyíradony-tamásipusztai támadás sértettjei szerdai tanúvallomásukban uzsorások sorozatos fenyegetéséről, sötét terepjárók megjelenéséről is beszéltek. A hajdúsági település többségében romák által lakott megtámadott házának lakói azt mondták, korábban "kamatosok" fenyegették meg őket tartozásuk rendezéséért, de nem hiszik, hogy az uzsorások követték volna el a lövöldözést.

 

A büntetőper pénteken az egyes cselekményekhez nem kapcsolódó, a vádlottak ismeretségi köréhez tartozó és korábban beidézett, de meg nem jelent tanúk meghallgatásával folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt