2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elfogadták Farkas Flórián miniszteri biztosi jelentését
2011. 05. 30. 00:00

A KIM miniszteri értekezlete hétfőn megtárgyalta és elfogadta Farkas Flórián összefoglaló jelentését a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosi tevékenységéről - közölte a tárca az MTI-vel.

Az elfogadott jelentés részletesen foglalkozik a romaintegráció és a cigány önkormányzati rendszer finanszírozási rendszerével, a támogatásokkal összefüggő problémákkal, az elosztott források jobb hasznosulásának lehetőségeivel, valamint hangsúlyozza a foglalkoztatás növelését és az oktatás javítását elősegítő lépések szükségességét - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

Mint írták, az ezeken a területeken végzett felülvizsgálat tapasztalata, hogy az elmúlt nyolc évben a finanszírozás körülményei gyakran változóak, nehezen áttekinthetők voltak, így a támogatások eredményességét sem lehetett egyértelműen nyomon követni.

 

Farkas Flórián jelentésében kiemelte: emiatt indokoltnak tartja a romaintegrációs rendszer finanszírozási szabályozásának egyszerűsítését, átfogó ellenőrzését. Leszögezte, biztosítani kell, hogy a pénzek a legrászorultabbakhoz is eljussanak, és rövid távú programok helyett hosszabb futamidejű, a fenntarthatóságot biztosító projekteket célszerű indítani - olvasható a közleményben.

 

A miniszteri biztos javaslatainak egy része már bekerült a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között létrejött keretmegállapodásba. A többi javaslatot Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára képviseli a kormányzati munka során.

 

Közölték, a miniszteri biztos tevékenysége alapján elkészült összegző jelentés hamarosan elérhetővé válik a www.kormany.hu oldalon.

 

Farkas Flórián 2010. július 1-jétől 2011. február végéig miniszteri biztosként felügyelte a romák társadalmi integrációját szolgáló programok előkészítését, valamint az erre az ügyre fordítható támogatások felhasználásának szabályosságát.