HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elfogadták Farkas Flórián miniszteri biztosi jelentését

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas Flórián
2011 Május 30    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri értekezlete hétfőn megtárgyalta és elfogadta Farkas Flórián összefoglaló jelentését a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosi tevékenységéről - közölte a tárca az MTI-vel.

Hirdetmény

Az elfogadott jelentés részletesen foglalkozik a romaintegráció és a cigány önkormányzati rendszer finanszírozási rendszerével, a támogatásokkal összefüggő problémákkal, az elosztott források jobb hasznosulásának lehetőségeivel, valamint hangsúlyozza a foglalkoztatás növelését és az oktatás javítását elősegítő lépések szükségességét - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

Mint írták, az ezeken a területeken végzett felülvizsgálat tapasztalata, hogy az elmúlt nyolc évben a finanszírozás körülményei gyakran változóak, nehezen áttekinthetők voltak, így a támogatások eredményességét sem lehetett egyértelműen nyomon követni.

 

Farkas Flórián jelentésében kiemelte: emiatt indokoltnak tartja a romaintegrációs rendszer finanszírozási szabályozásának egyszerűsítését, átfogó ellenőrzését. Leszögezte, biztosítani kell, hogy a pénzek a legrászorultabbakhoz is eljussanak, és rövid távú programok helyett hosszabb futamidejű, a fenntarthatóságot biztosító projekteket célszerű indítani - olvasható a közleményben.

 

A miniszteri biztos javaslatainak egy része már bekerült a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között létrejött keretmegállapodásba. A többi javaslatot Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára képviseli a kormányzati munka során.

 

Közölték, a miniszteri biztos tevékenysége alapján elkészült összegző jelentés hamarosan elérhetővé válik a www.kormany.hu oldalon.

 

Farkas Flórián 2010. július 1-jétől 2011. február végéig miniszteri biztosként felügyelte a romák társadalmi integrációját szolgáló programok előkészítését, valamint az erre az ügyre fordítható támogatások felhasználásának szabályosságát.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 6 hozzászólás érkezett.

#6   maros50  | 2011 Június 01 07:16:16 like(0) dislike(0)

5.Attól még nem lesz jobb a romáknak,hogy várják a beszámolót,mert nem old meg semmit.

Farkas Flórián a FIDESZ országgyülési képviselője és nem egy roma párté.Rá is vonatkozik a frakció fegyelem.A politika pedig ilyen.Akkor lennék boldog,hogy ha romáknak is lenne képviselete az országgyülésben,de erre nem látok esélyt.Ami az Országos Roma Önkormányzat vezetését illeti,na abban van köze a romáknak.Számonkérhető,de nem "buzizással meg köcsögözéssel",hanem okos tárgyilagos,élethű véleményekkel.Nézd meg a gádzsóknak a tüntetéseit.A romák erre is képtelenek,hogy ha nem tetszik a romák kormányzása kiálljanak nem tetszésükkel.Nekem is van véleményem a roma politikáról,amelynek hangot is szoktam adni,de merőben más stílusban.

#5   leleplezés  | 2011 Május 31 12:21:58 like(0) dislike(0)

maros50; te biztos, hogy a szurkolójuk vagy és az imádlójuk, de semmi baj, mert ha ezt így büszkén felvállalod, akkor majd a számonkérésnél is így cselekedjél.

bizonyára az élet iskoláján kívül több iskolai végzettséged is van, mert a primitív szó, amit használsz a megjegyzésedben leginkább rád vonatkozik.baj lehet az értelmezési képességeddel!!!

#4   rromano  | 2011 Május 31 12:03:05 like(0) dislike(0)

Azt írják, hamaroan olvasható lesz a kormány.hu-n. Hát most majd megtudjuk, mit jelent a kormánynak a hamarosan...  lehet, hogy sohasem? Kíváncsi vagyok, ki merik-e rakni FF művét?

#3   maros50  | 2011 Május 31 08:01:11 like(0) dislike(0)

1.Annyira elvakít a gyülölet,hogy prímítivvé válsz a szövegeddel.

#2   nissanmicra  | 2011 Május 30 20:10:22 like(0) dislike(0)

KIVANCSI VAGYOK. MIKOR ÉS HOL LESZ NYILVÁNOS. MEGTEKINTHETŐ.

#1   leleplezés  | 2011 Május 30 20:03:16 like(0) dislike(0)

MILYEN BESZÁMOLÓRÓL BESZÉL EZ A KIS BUZERÁNS!!!

HA A MAI NAPPAL ELFOGADTÁK AZT AMI NEM IS LÉTEZIK, AKKOR MIÉRT NEM LÁTHATJA A KÖZVÉLEMÉNY? MIÉRT KELLET ENNYIT VÁRNI ERRE AZ ÁLLÍTÓLAGOS BESZÁMOLÓRA??    MEGMONDOM!!! MERT MÉG MAGA A KORMÁNY SEM TUDTA HOGY MIT AKAR, ÉS MOST HOGY AZ EU BAN VALAMI TÖRTÉNT ÍGY CSINÁLTAK VALAMI ÍROMÁNYT, AMI A SAJÁT FÜLÜKNEK JÓL CSENG, A TÖBBI MEG NEM ÉRDEKES, VAGYIS A KIRÁLY SZÓFORDULATÁVAL; OSZT JÓNAPOT!!

FARKAS FLÓRINAK FINGJA SINCS A ROMA ÜGGYEL KAPCSOLATBAN, MERT AMIT ALÁ IRT A TEKINTETES ÚRRAL, ANNAK MÁR MOST NINCS ALAPJA, UGYAN IS MÁR MEGY A VESZEKEDÉS KÖZÖTTÜK, ÉS OV ELZÁRKÓZIK MINDEN TÁMOGATÁSTÓL, ÚGY HOGY CSAK PAPÍRON VAN A HAZUGSÁGUK, DE EZT A BALHÉT A KIS BUZIKA FOGJA ELVINNI.

AZ OCÖ SZÉKHÁZ MINDEN NAP BEVAN ZÁRVA A CIGÁNYOK ÉS A KÉPVISELŐK ELŐLL, MERT FF FÉLTI A SZÉKHÁZ BELSEJÉT, AMIT A LUKÁCS MISIVEL, MINT TÁSKAHORDOZÓ INASSAL ÖSSZE BARMOLTATOTT ÉS MÁSRA AKARTÁK VERNI A BALHÉT, DE RÁ FARAGTAK, MERT A VIDEÓ KAMERA RÖGZITETTE AZ EGÉSZ BARMOLÁST ÉS AZON BIZONY LUKÁCS MISIKE VAN!!! NA EZT VÉD KI KISKÖCSÖG!!! BALOG ZOTYÁRÓL MÁR NEM IS ÉRDEMES ÍRNI. NEM TUDOM, HOGY MOST PAP, TISZTELETES, VAGY MI A SZŰZMÁRIA A HIVATALOS NEVE ENNEK A VIZETPRÉDIKÁLÓ ATYÁNAK. NA OSZT JÓNAPOT


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt