HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Berlusconi a schengeni csatlakozásról és a romákról tárgyal Bukarestben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  bukarest, Berlusconi
2011 Május 30    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Románia schengeni csatlakozása, az Itáliában élő román közösség és a romák helyzete egyaránt napirenden szerepel Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök hétfőn kezdődő kétnapos bukaresti látogatásán.

Hirdetmény

Az olasz kormány feje délután kezdi meg tárgyalásait Emil Boc miniszterelnökkel, közös asztalhoz ülnek partnereikkel a delegációban helyet kapó olasz miniszterek is, nevezetesen a külügyi, az igazságügyi, a belügyi, a gazdasági és a távközlési tárca vezetője.

 

A román kormány közleménye szerint a megbeszélések középpontjában a kétoldalú politikai és gazdasági együttműködés, az itáliai román közösség helyzete, az Európai Unió új pénzügyi perspektívája, a közös agrárpolitika, a kohéziós politika és az energiabiztonság témája szerepel.

 

Ez a második olasz-román kormányközi csúcstalálkozó, az elsőt 2008-ban Rómában tartották, amelyen a két ország közös nyilatkozatban rögzítette a politikai párbeszéd, valamint az euroatlanti kereket között folytatandó együttműködés szándékát.

 

Az Adevarul című román napilap hétfőn biztosra vette, hogy az olasz delegáció felveti e tárgyalásokon az Itáliában élő romániai romák ügyét, amely az utóbbi években feszültté tette a két ország viszonyát. Már csak azért sem kerülik el a téma megvitatását - írja a lap -, mert Berlusconival együtt Bukarestbe érkezik Roberto Maroni belügyminiszter is. Maroni a lap által "szélsőjobboldalinak" minősített Északi Liga színeit képviseli, és - mint az Adevarul emlékeztet - az olasz belügyminiszter rendelte el a roma táborok lebontását.

 

A lap felidézi azt is, hogy a az olasz belügyi tárcavezető tavaly év végén éppen a romákkal összefüggésben fejezte ki aggodalmát Románia és Bulgária schengeni csatlakozása miatt.

 

"Noha Berlusconi nyilatkozatban támogatásáról biztosította Románia schengeni csatlakozását, osztja az Északi Ligát képviselő kormányzati partnerek álláspontját a cigányok kérdésében" - olvasható az Adevarulban.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt