2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián: nem igaz, hogy roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz
2011. 05. 26. 00:00

Téves az a hír, amely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz - közölte Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A miniszterelnökkel létrejött megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újítsák fel, tegyék lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonukat - olvasható Farkas Flórián közleményében.

 

Mint az ORÖ elnöke írta, erre abban az esetben nyílik lehetőség, ha "az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést, gyermekeik iskolába járatását, amelyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra".

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián múlt pénteken jelentette be, hogy a kormány és az ORÖ megállapodást kötött: 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonnak be a munkaerőpiacra.

 

Több portál a Bruxinfóra hivatkozva szerdán - a megállapodás brüsszeli bemutatása után - azt írta, hogy Farkas Flórián úgy nyilatkozott: "saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll".

 

A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság még aznap cáfolta, hogy ez a program része lenne.