HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán bűncselekményekkel vádolva lemondásra szólította fel Farkas Flóriánt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigányok, kisebbségek
2011 Május 23    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Bűncselekményekkel vádolta és lemondásra szólította fel az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Farkas Flóriánt és Lukács Mihály elnökhelyettest hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a roma érdek-képviseleti szervezet korábbi vezetője; Kolompár Orbán állítása szerint a két új vezető költségvetési pénzt csalt ki a kormánytól.

Hirdetmény

Az országos önkormányzat korábbi elnöke, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) vezetője azt mondta: a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián "azzal a hazugsággal csalt ki" február közepén 30 millió forint intervenciós támogatást székházfelújításra a kormánytól, hogy romos épületet vett át az előző vezetéstől, miközben az épületben keletkezett rongálási károkat ők maguk okozták. Állításának alátámasztására a sajtótájékoztatón egy videofelvételt mutatott be.

 

A felvételen - amelyet a roma érdekképviseleti szervezet budapesti, Dohány utcai székházában a biztonsági kamera rögzített - az látható, hogy egy férfi a cipőtalpát lehúzza a falon, majd egy vödörből folyadékot locsolt az épület lépcsőházában a falra. Kolompár Orbán szerint a felvételen a Lungo Drom és az ORÖ elnökhelyettese, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Lukács Mihály látható, ezért azonnali lemondásra szólította fel; "mivel a bűncselekményről Farkas Flóriánnak is tudomása volt", szintén meg kell válnia az ORÖ-ben betöltött tisztségétől - tette hozzá.

 

Kolompár Orbán szerint a rongálással a képviselőknek egyrészt az volt a céljuk, hogy az önkormányzat előző vezetését rossz színben, bűncselekményekkel vádolva tüntethessék fel Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért felelős helyettes államtitkár, illetve a hivatal átadás-átvétele utáni, február 11-én tartott sajtóbejáráson megjelent újságírók előtt, másrészt jogtalanul jussanak több millió forinthoz úgy, hogy "megvezetik" a kormányt és az államtitkárságot.

 

Emlékeztetett: az államtitkár azonnali pénzügyi segítséget ígért az épület padlásterében tartott sajtótájékoztatón, Farkas Flórián ugyanis azt állította, "emberi tartózkodásra és hivatali munkavégzésre alkalmatlan épületet vett át"; a székház irodahelyiségeit, a felújított dísztermet, a könyvtárat és a több mint 30 millió forintos beruházással létrehozott médiacentrumot az ORÖ új vezetői eközben kulcsra zárták a kormány és a sajtó képviselői elől.

 

A bemutatott felvétel alapján Kolompár Orbán azt mondta: a kormánnyal és a Fidesszel szövetségben lévő Lungo Drom és az ORÖ két legfelsőbb vezetője nem méltó a cigányság képviseletére. Azt követelte, fizessék vissza a kormánytól jogtalanul igénybe vett támogatást, és a felújításra fordított összeget saját pénzükből fizessék meg az ORÖ hivatalának.

 

Megjegyezte, az átadás-átvételt tanúsító hivatalos jegyzőkönyv sem rongálási kárt, sem adósságot, sem pedig leltári hiányt nem tartalmaz, így a rongálásért már korábban feljelentést tett a rendőrségen. Mint fogalmazott, abban bízik, hogy az új büntető törvénykönyvi szabályozás alapján nem csak rongálásért, hanem költségvetési pénzzel való visszaélés miatt is eljárás indulhat, "és nem fog ismét köztársasági elnöki kegyelemért folyamodni Farkas Flórián, és titkosíttatni az iratokat harminc évre, mint az 1998-ban megtörtént".

 

(Farkas Flóriánnal, az akkori Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökével szemben az ügyészség kétrendbeli sikkasztás bűntette, valamint a számviteli fegyelem megsértésének vétsége és hűtlen kezelés vétsége miatt indított büntetőeljárást, amelyet 1998. március 4-én Göncz Árpád akkori köztársasági elnök kegyelemből megszüntetett. A kegyelmet maga Farkas Flórián kérte az államfőtől.)

 

Kolompár Orbán a sajtótájékoztatón azt mondta: "a Lungo Drom elnöke becsapta szövetségesét, a Fideszt, a kormányt, a magyar népet, de legfőképp az általa képviselt cigányságot, és kijelenthető: csalásokon és köztörvényes bűncselekményeken alapul a Lungo Drom elnöke által oly gyakran emlegetett új szemléletű, erkölcsös, botránymentes cigánypolitikája".

 

Az MCF elnöke utalt arra, hogy pénteken nem engedték be az ORÖ Dohány utcai székházába a miniszterelnökkel kötött keret-megállapodás aláírására, de köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért a kisebbségi önkormányzatoktól január elsejével elvont normatív támogatást egy összegben odaadta az ORÖ-nek. Kolompár Orbán egyúttal arra kérte a helyi érdekképviseleteket, amelyek működési nehézségeik miatt a megszűnés és önfeloszlatás határán állnak, hogy levélben igényeljék az elvont 300 ezer forintjukat az országos önkormányzattól. Közlése szerint forráshiány miatt kétszáz helyi kisebbségi önkormányzat szüntette be a működését.

 

"Félő, hogy a kormánytól székházfelújítás címszó alatt kicsalt több millió forint, az előző vezetés által felhalmozott 160 millió forintos készpénztartalék, és az évi 270 millió forintos normatív támogatás mellett intézményhálózat bővítés címszó alatt juttatott 300 millió forint is a Lungo Drom elnökségi tagjaihoz vándorolhat" - mondta az MCF elnöke.

 

Az MTI Kolompár Orbán sajtótájékoztatóját követőn többszöri próbálkozás ellenére sem tudta elérni telefonon Farkas Flóriánt és Lukács Mihályt, illetve az ORÖ hivatalát.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 7 hozzászólás érkezett.

#7   19951023  | 2011 Június 24 06:46:17 like(0) dislike(0)

Mi romák isszuk meg a levét annak, hogy olyan személyeket juttatunk hatalmi potícióra, akik visszaélnek a bizalmunkkal. Nem elég az, hogy, a Szélső Jobboldali Radikális párt, valamint a jelenlegi Kormány olyan intézkedéseket hoz létre, amellyel ellehetlenít bennünket? Olyan személyek jutottak be most is pl, a Heves megyei CKÖ-be mint vezetők, akik megállapodást kötöttek 2011. 06. 21-én Kálban a rendőrséggel,és CKÖ. vezetőkkel hogy a Kisebbségi Önkormányzatokból lesznek olyan személyek akik figyelik a romákat, és ha valami tesznek, mely büncselekménynek számít azonnal jelentik a rendőrségre.( Csak ne hogy visszafelé süljön el) Köszönjük a Tisztelt Képviselőinknek! És ha valaki lázadna az ellen hogy a Jobbik, vagy a Véderő a cigányok ellensége....hát ezt már erősen kétlem, hiszen ezek Judás modjára árulnak el bennünket romákat. Szégyenlem, hogy ilyen vezetőink vannak! Hajrá Heves megye!

#6   katalin  | 2011 Május 25 10:52:56 like(0) dislike(0)

Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy a cigányok már elfelejtették milyen az összefogás ereje! Valamikor régen még a börtönt is bevállalták egymásért,most meg egymást akarják odatenni.Amíg őszintén nem fognak össze nem lesz eredmény,mert a gázsók kihasználják azt hogy folyamatosan összeuszítják a cigányokat. Nem lenne szabad egymás ellen soha semilyen helyzetben rosszat tenni.

#5   katalin  | 2011 Május 25 10:45:57 like(0) dislike(0)

#4   bojgo10  | 2011 Május 24 14:44:35 like(0) dislike(0)

Ez az Orbán ezt vártam már tőled. ez igy igaz ezek allatomos rablók éls valóban azt a pénzt kapta meg a flóri amit elvonatott a kisebbségi önkormányztoktól.

Mert az ő javalatára vonta meg a kormány a NORMATIV támogatést a CKÖ-k tőll.

#3   bojgo10  | 2011 Május 24 14:42:39 like(1) dislike(0)

Ez az Orbán ezt vártam már tőled. ez igy igaz ezek allatomos rablók éls valóban azt a pénzt kapta meg a flóri amit elvonatott a kisebbségi önkormányztoktól.

Mert az ő javalatára vonta meg a kormány a NORMATIV támogatést a CKÖ-k tőll.

#2   nissanmicra  | 2011 Május 23 17:31:29 like(1) dislike(0)

ORBÁN VIKTOR NEM TUDTA KIVEL ÁLL SZEMBEN? EGY KEGYELMESSEL,JÓL MEGMONDTA KIVEL FOG EGYÜTT MÜKÖDNI.-NAGYON TÁJÉKOZOTT MINT TARLÓS.

#1   leleplezés  | 2011 Május 23 16:37:16 like(1) dislike(0)

HAJRÁ KOLOMPÁR, VÉGRE EZT MÁR NEM TUDJÁK ELKENDŐZNI A NAGY FF. ÉS LM , MERT VALÓBAN VIDEÓ FELVÉTEL VAN RÓLLUK. ÉN EZT MÁR KORÁBBAN IS ÍRTAM A ROMNETEN, HOGY ŐK VANNAK A FELVÉTELEN. 

NA MOST A NAGY OV MIT FOG LÉPNI ERRE A GUSZTUSTALAN LÉPÉSRE, AMIT FF ÉK CSINÁLTAK!!!

REMÉLEM MINDEN HONNAN LE KELL HOGY MONDJANAK EZEK A BÉRENCEK!!4

KOLOMPÁR ADDIG ÜSSED A VASAT MÍG MELEG, ÉS VIDD KI AZ EMBEREKET AZ UTCÁRA A MAGYAROKKAL EGYÜTT. MOST ÚGY IS EZ A SLÁGER! MERT EZEKKEL MÁSKÉPPEN NEM LEHET BÍRNI!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt