HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki is hitetlenkedik

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 20    Forrás: MTI nyomán


Ez a cikk archív

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja azt közölte: 2015-ig több olyan látszatprogrammal akarják becsapni a magyarországi cigányságot, amely újabb szegénységcsapdákat rejt, és kilátástalan helyzetbe hozza a romákat.

Hirdetmény

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, ma már kevésbé bízik a magyarországi cigányság abban, hogy a hangzatos ígéreteken túl bármi is történne. Ezért Teleki László közleményében felhívta a magyar kormány figyelmét arra, hogy nem lehet becsapni a magyarországi cigányságot.

 

Hozzátette: 2002-ben is a magyarországi cigánysággal közösen váltották le az "ígérgető kormányt", s úgy vélte, "nem lesz ez másként 2014-ben, amennyiben megismétli korábbi romapolitikáját".

 

Orbán Viktor kormányfő és Farkas Flórián ORÖ-elnök pénteken írta alá azt a keretmegállapodást, amelynek egyik fő célkitűzése, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonjanak be a munkaerőpiacra. A dokumentum részleteit ismertetve a kormányfő elmondta: átfogó oktatási változásokat hajtanak végre, amelyek végén 20 ezer roma fiatal fog piacképes szakmát szerezni. Célul tűzik emellett, hogy legalább 10 ezer roma fiatal érettségit adót képzésben vehessen részt, és legalább ötezer tehetséges roma fiatalnak adódjon lehetőség, hogy felsőfokú oktatásban vegyen részt, és be tudja fejezni ott a tanulmányait.

 

A tervek szerint a szak- és a felnőttképzés területén körülbelül 50 ezer, ma legfeljebb szakiskolai végzettségű roma felnőtt piacképes szakképzését szervezik meg - közölte a miniszterelnök, hozzátéve, hogy emellett 80 ezer, alapfokú képességgel rendelkező roma felnőttet további képességfejlesztési programba vonnak be, "ami olyan egyszerű dolgokat jelent, mint írás, olvasás, számolás, informatika".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   Tamango  | 2011 Május 22 15:48:30 like(0) dislike(0)

Teleki László is megéri a pénzét!

Talán emlékeztek még nagyon sokan, hogy 2001 ben indult egy UE-s program országos szinten. Jó néhány ezer EU-ba került, hogy több mint, 450 főt kiképeztek az ESÉLYENLŐSÉGI PROGRAMRA. Átverték KÖPEN JÜRGENT az EU nagykövetét. A Parlamantben adták át a tanfolyam elvégzéséről szólő okleveleket - aztán szépen két hónap múlva kiderült, hogy lehet vele kitörölni... Munkát vállalni nem, prdig a propaganda itthon és külföldön az volt, hogy az Államigazgatásban az intézményekben lesz munka - megszűrve az ügyeket, a diszkriminációt kiszürni, megelőzni.... ÁTVERÉS VOLT? amiben a haverok, rokonok igen jól jártak - ugye- TELEKI úr?

Aztán ott volt a Pest-megyei RFK-val az a bizonyos nyelvi és kulturális ismeretre való oktatási program 23.000 EU-ért. Kik is voltak az alapítói az egésznek? kik is vettek benne részt? És mit tanultak a rendőrök? SEMMIT!

Voltunk néhányan, akik felajéánlottuk a munkánkat, tapasztalatainkat az államtitkár úrnak! Még csak válaszra sem méltatott. Persze hogy nem, hiszen nagy titokban akkor tanult írni-olvasni, aztán gyorsan még érettségit is kapott...

Teleki László sem más, mint egy a nagy pártok mellett feltűnő és élősködő DISZCIGÁNY, akit meg lehet mutatni, ha kell megszólal, de minek, mert csak klárt okoz még azzal is. Ezért aztán szépen hallgatott nyolc éven keresztül...

IGAZ, NEM INGYEN !!!

#2   Mantai  | 2011 Május 21 15:17:52 like(0) dislike(0)

Teleki László csak csöndben kusban nézelődjön, és vastagon szégyelje magát, hogy az elmúlt 8 év alatt annyit ért el, a cigányság felemelkedése területén, mint a hasmenéses kispillangó fingja. Szégyelje magát. 

A Flóri meg tisztába van vele, hogy nagyobb a füst mint a láng!!!!

#1   leleplezés  | 2011 Május 21 07:39:24 like(0) dislike(0)

Laci innen lesz szép nyerni, mint 2002-2003-ban, mikor flóri úgy visított, mint a fába szorult féreg. Úgy hogy most sem lesz ez másként. Egyébként meg az ígérgetésekről csak annyit, hogy ha akarnának segíteni valósan, akkor nem tolják ki a proramok beindítását hónapokkal és azonnali segítséget adnának, mert ők is tudják, hogy ha tegnap segítettek volna is már késő lenne, nem hogy majd.ÚGY MINT A CIGÁNY A LOVÁT; EREDJ LOVAM EREDJ, MAJD ESZEL.na a kormány is így van vele, hogy most tenni és mondani kellet valamit, mert azUNIÓ és a nemzetközi fórumok figyelnek, de érdemi elmozdulás soha sem lesz. ez már biztos!!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt