HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködik a rendőrség a cigány kisebbségi önkormányzatokkal Somogyban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, kaposvár
2011 Május 19    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Települési szintű együttműködési megállapodást kötött a kaposvári rendőrkapitányság és az illetékességi területén működő kilenc cigány kisebbségi önkormányzat, valamint a cigány fiatalokat felkaroló, a felek között a "híd szerepét vállaló" kaposvári Napkerék Egyesület csütörtökön Nagybajomban.

Hirdetmény

Berényi László (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alelnöke, egyúttal a Somogy Megyei Területi Cigány Önkormányzat elnöke az aláírás résztvevőit köszöntve hangsúlyozta: mérföldkőhöz érkeztek, ezzel elindult egy folyamat, amely a helyi kezdeményezésre, a lokális együttműködésekre épül a rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzatok között.

 

Juhász Tibor, a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője annak az elvárásának adott hangot, hogy az együttműködés az állampolgárok érdekeit szolgálja, a felek közötti kommunikáció segít a felvetődő problémák megoldásában, illetve megelőzésében. Jelezte: Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az ORÖ elnöke a napokban aláírja a romák felzárkóztatását segítő keretmegállapodást, amit megyei szinten követhet a kormányhivatalok és a cigány kisebbségi önkormányzatok közötti megállapodás.

 

Witzman Mihály (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke az együttműködést példaértékűnek nevezte, mondván: "ilyen közvetlen, településszintű megállapodásról még nem szóltak a hírek". Az alelnök köszönetet mondott a Napkerék Egyesületnek, amely "a híd szerepét tölti be a felek között", egyúttal reményét fejezte ki, hogy a partnerség és a párbeszéd jegyében köttetett megállapodást sikerül tartalommal megtölteni.

 

Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány emlékeztetett arra, hogy a mostani együttműködés egy folyamat része, ugyanis 2007-ben megyei szinten már született egy megállapodás a rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzatok között. A főkapitány kiemelte az együttműködő felek közötti kommunikáció fontosságát, hangsúlyozta, az lehetővé teszi, hogy a felvetődő problémákat időben kezeljék.

 

A kaposvári rendőrkapitányság az elsőként a Nagybajom és annak környékén fekvő települések cigány kisebbségi önkormányzataival kötött együttműködési megállapodáshoz hasonló kapcsolatfelvételre készül az illetékességi területén lévő valamennyi cigány kisebbségi önkormányzattal.

 

A cigány kisebbségi önkormányzatok nemcsak a rendőrséggel, hanem egymással és a Napkerék Egyesülettel is írásos megállapodást kötöttek, vállalva, hogy együttműködnek a közbiztonság erősítése érdekében, a bűnmegelőzéssel, az áldozatvédelemmel, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos kérdésekben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt