2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A vádlottak ismerőseinek tanúmeghallgatásával folytatódik ma a tárgyalás
2011. 05. 11. 00:00

A romák elleni támadássorozat vádlottjainak ismerőseit hallgatja meg ma tanúként Miszori László tanácsvezető bíró a Pest Megyei Bíróságon.

Miszori László - aki ellen több elfogultsági indítványt is beterjesztett az első- és a másodrendű vádlott, a beadványok egyikét már elutasította a bíróság - tanúként idézte be azt a férfit, aki albérlőként lakott a másodrendű vádlott, Kiss István és barátnője debreceni bérleményében.

 

A vádirat szerint S. Mihály, aki csak ritkán tartózkodott a lakásban, egy nap észrevette szobájában az ágya alatt rejtegetett fegyvereket, így azokat az akkoriban szintén társbérlőként ott lakó Pető Zsolt harmadrendű vádlott elvitte, és a telkén rejtette el.

 

A bíró péntektől már az egyes cselekményekkel összefüggésben hallgat meg tanúkat, így elsőként a 2008. márciusi, besenyszögi fegyverrablással kapcsolatban idézte be azt a hivatásos vadászt, akitől hét vadászfegyvert rabolt el a vád szerint az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott eddig ismeretlen negyedik társukkal; ezekkel követték el a kilenc helyszínen összesen hat halálos áldozatot követelő támadásokat.

 

Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt az ügyészség aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja.