HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Orbán Viktor és Farkas Flórián aláírására vár a romafelzárkóztatási keretmegállapodás

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 04    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Népszabadság úgy tudja, gyakorlatilag már csak az aláírásra vár az a keretmegállapodás, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) elnöke szentesít majd a magyarországi cigányság felzárkóztatása érdekében.

Hirdetmény

A napilap szerdai cikke szerint az még kérdéses, hogy mikor írják alá a dokumentumot, a tervezet ugyanis már hosszú hónapok óta készül, a szignálás időpontját többször is elhalasztották. Megeshet, hogy az aláírás előtt a kormány határozatban is rögzíti annak tartalmát - áll a cikkben.
    

 

A Népszabadság birtokába került tervezet szerint az ORÖ és a kormány úgynevezett "együttdöntési rendszert" alakít ki. A megállapodás preambuluma szerint "a cigányság problémáit nemzeti ügyként, s nem pusztán szegénységellenes politikaként kezelik. (...) A tanulás és a munka, mint a kiemelkedésnek a társadalom által támogatott útját kell választhatóvá tenni, és a cigányság társadalmi beilleszkedésének lelki és fizikai akadályait kell lebontani."
    

 

A dokumentumban a felek azt vállalják, hogy 2014-ig százezer munkanélküli romát vonnak be a foglalkoztatásba, tízezer "roma vállalkozást" támogatnak, amelyből legalább háromezer újonnan induló lesz.
    

 

A kormány - a tervezet megfogalmazása szerint: az ORÖ korábbi vezetésének felelőtlen gazdálkodása következtében ellehetetlenült kisebbségi önkormányzati tevékenység támogatására - egyszeri döntéssel 300 millió forintot ad Farkas Flóriánéknak, továbbá egymilliárd forintot különít el a romák felzárkózását szolgáló, az egyes hazai és uniós programokban az ORÖ által javasolt "arányos részvétel biztosítására" - olvasható a cikkben, amely szerint a dokumentum arról nem tesz említést, honnan különít el pénzt a kabinet.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   leleplezés  | 2011 Május 05 08:15:20 like(0) dislike(0)

Sajnos ki kell ábrándítani az előttem két hozzászóló kollégát, ugyan is az aláírás már több mint 1 hónapja csak ígéret, mintahogyan a fent leírtak is. Ha netán lesz is valami ebből az egész lózungból az biztos, hogy nem a cigányok javát fogja szolgálni, hanem első sorban a kormány fog olyan komunikációt adni, hogy ők felemelték a cigányokat, pedig ti is látjátok most már 1 éve kormányoznak és a megszorítások és a cigányok mégjobban megalázásán kívül más nem történt. Ehhez meg a T. Flóri úr aszisztál!!! Bár igaz, hogy Flórit kevésbé érdekli a cigányság, annál inkább a saját helyzete és hogy jól feküdjön a politikában. Erről már nem először tett tanúbizonyságot. Tehát fogunk kapni egy olyat, hogy NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL!!  című megoldást. MAJD JUSSAK ESZETEKBE, MERT SAJNOS ÉN BIZTOS HELYRŐL TUDOM!!

#2   nissanmicra  | 2011 Május 04 15:36:41 like(0) dislike(0)

TISZTELT FLÓRI!!! REMÉLEM CSELEKSZEL VÉGRE ÉS NAGYKEGYELMES MÚLTADDAL BÉKÉNFOGNAK HAGYNI.AHOGY EDDIG IS JOBIKKAL SZEMBEN TOVÁBBRA IS FELFOGSZ SZÓLALNI A PARLAMENTBE, ÉS KIÁLLSZ A CIGÁNYSÁGÉRT, MEGSZAVAZOD A FELEMELŐ TRVNYEKET  ÉS AKKOR MEHETSZ PATÁRA ÁLDÁSÉRT.

#1   kecskebéka  | 2011 Május 04 11:39:08 like(0) dislike(0)

Tisztelt Flóri

ASokat csalodtam már benned ,de remélem a feladatalapú támogatás és amit most szeretnél behozni remélem ez fedi az igzságot.

Sokan várják amiket megbeszéltünk ......................CKÖ-K


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt