HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hol késik Farkas Flórián jelentése?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 04    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Farkas Flórián két hónapig tartó miniszteri biztosi tevékenységéről sem maga az érintett, sem a megbízást adó tárca nem tud beszámolni. A roma integrációra elköltött pénzek felhasználásáról készült jelentést nem látta a feladatot adó miniszter, Navracsics Tibor sem.

Hirdetmény

A fideszes országgyűlési képviselő küldetése az lett volt, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások szabályosságát. Farkas Flórián miniszteri biztosi megbízása márciusban véget ért, de beszámolója azóta sem került napvilágra. A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a következőket tudatta a Roma Sajtóközponttal, még márciusban: "Farkas Flórián miniszteri biztosi tevékenységéről jelentést készít a KIM-miniszter számára, amely benyújtásának határideje még nem járt le". Információink szerint a határidő április vége volt, azonban a beszámolóról azóta sem tudni semmit.

 

Farkas Flórián korábban azt mondta a Roma Sajtóközpontnak, hogy az eredményekről április közepén sajtótájékoztatón ad számot, de erre sem került sor. Hétfőn ugyan volt egy, a nemzetközi sajtó számára tartott háttérbeszélgetés, amelyen részt vett Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő és Balog Zoltán államtitkár mellett Farkas Flórián is, de a meghívott újságírók egyike szerint nem esett szó a várt jelentésről.

 

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője a Roma Sajtóközpontnak azt mondta, Farkas Flórián miniszteri biztosi kinevezése "jelképes" volt, a kormány így akarta a roma választók tudomására hozni, hogy számukra ő az ideális és elfogadható partner.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   rromano  | 2011 Május 04 16:53:09 like(0) dislike(0)

Soha nem is fog elkészülni az a jelentés, FF nem képes rá.  Ennek ellenére kap 300 milliót, na azt elherdálni képes lesz. Jó hogy ilyen sok pénze van az országnak, tömheti Farkas Flóriánba, mert ebből a cigányok egy forintot sem fognak látni, az biztos. Bár ez olcsóbb, mint tényleges roma programokat indítani. Navracsicsék szégyelljék magukat, mert nem kérik számon a jelentést.  


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye

  • Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtőlCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt