2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hol késik Farkas Flórián jelentése?
2011. 05. 04. 00:00

A fideszes országgyűlési képviselő küldetése az volt, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások szabályosságát.

A fideszes országgyűlési képviselő küldetése az volt, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások szabályosságát. Farkas Flórián miniszteri biztosi megbízása márciusban véget ért, de beszámolója azóta sem került napvilágra. A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a következőket tudatta a Roma Sajtóközponttal, még márciusban: „Farkas Flórián miniszteri biztosi tevékenységéről jelentést készít a KIM-miniszter számára, amely benyújtásának határideje még nem járt le”. Információink szerint a határidő április vége volt, azonban a beszámolóról azóta sem tudni semmit.

Farkas Flórián korábban azt mondta a Roma Sajtóközpontnak, hogy az eredményekről április közepén sajtótájékoztatón ad számot, de erre sem került sor. Hétfőn ugyan volt egy, a nemzetközi sajtó számára tartott háttérbeszélgetés, amelyen részt vett Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő és Balog Zoltán államtitkár mellett Farkas Flórián is, de a meghívott újságírók egyike szerint nem esett szó a várt jelentésről.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője a Roma Sajtóközpontnak azt mondta, Farkas Flórián miniszteri biztosi kinevezése „jelképes” volt, a kormány így akarta a roma választók tudomására hozni, hogy számukra ő az ideális és elfogadható partner.