HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hol késik Farkas Flórián jelentése?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 04    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Farkas Flórián két hónapig tartó miniszteri biztosi tevékenységéről sem maga az érintett, sem a megbízást adó tárca nem tud beszámolni. A roma integrációra elköltött pénzek felhasználásáról készült jelentést nem látta a feladatot adó miniszter, Navracsics Tibor sem.

Hirdetmény

A fideszes országgyűlési képviselő küldetése az lett volt, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások szabályosságát. Farkas Flórián miniszteri biztosi megbízása márciusban véget ért, de beszámolója azóta sem került napvilágra. A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a következőket tudatta a Roma Sajtóközponttal, még márciusban: "Farkas Flórián miniszteri biztosi tevékenységéről jelentést készít a KIM-miniszter számára, amely benyújtásának határideje még nem járt le". Információink szerint a határidő április vége volt, azonban a beszámolóról azóta sem tudni semmit.

 

Farkas Flórián korábban azt mondta a Roma Sajtóközpontnak, hogy az eredményekről április közepén sajtótájékoztatón ad számot, de erre sem került sor. Hétfőn ugyan volt egy, a nemzetközi sajtó számára tartott háttérbeszélgetés, amelyen részt vett Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő és Balog Zoltán államtitkár mellett Farkas Flórián is, de a meghívott újságírók egyike szerint nem esett szó a várt jelentésről.

 

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője a Roma Sajtóközpontnak azt mondta, Farkas Flórián miniszteri biztosi kinevezése "jelképes" volt, a kormány így akarta a roma választók tudomására hozni, hogy számukra ő az ideális és elfogadható partner.



Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   rromano  | 2011 Május 04 16:53:09 like(0) dislike(0)

Soha nem is fog elkészülni az a jelentés, FF nem képes rá.  Ennek ellenére kap 300 milliót, na azt elherdálni képes lesz. Jó hogy ilyen sok pénze van az országnak, tömheti Farkas Flóriánba, mert ebből a cigányok egy forintot sem fognak látni, az biztos. Bár ez olcsóbb, mint tényleges roma programokat indítani. Navracsicsék szégyelljék magukat, mert nem kérik számon a jelentést.  


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt