HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog: a szociális foglalkoztatás a romapolitika fő iránya

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán
2011 Május 03    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A szociális foglalkoztatás a kormány romapolitikájának egyik központi eleme - emelte ki a társadalmi felzárkózatásért felelős államtitkár hétfőn este egy sajtóbeszélgetésen Bécsben. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány megvédi a romákat a támadásoktól.

Hirdetmény

A jobbára német nyelvű újságírók részvételével megrendezett, időnként élénk vitává átalakult sajtóeseményen Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy Magyarországon első ízben külön államtitkárság foglalkozik a romák integrációjával. A közigazgatási és igazságügyi minisztériumnál elhelyezett államtitkárság részvétele gyakorlatilag minden szociális- és foglalkoztatásügyi döntéshozatalban biztosított.

 

A romák felé mindez azt az üzenetet közvetíti, hogy létrejött egy külön, "velük foglalkozó" államtitkárság, "valaki felelős értük". A többség felé pedig azt, hogy a romák felzárkóztatása nemzeti kérdés, mindenkit érintő ügy - jelentette ki.

 

A romapolitikát illetően kiemelte a romák képzéssel összekötött közmunka-programokban való foglalkoztatását és az úgynevezett pozitív diszkriminációs intézkedéseket. Az eredményekhez idő kell, de már "elindult valami" - mondta.

 

Kiemelte azt is, hogy a kormány megvédi a romákat. Mint mondta, a Btk. "egyenruhás bűnözésről" szóló hétfői módosításáig nem volt eszköz a kezében, hogy fellépjen a gyöngyöspataihoz és hajdúhadházihoz hasonló felvonulások ellen, a módosítás azonban "véget vet a félkatonai szervezetek felvonulásainak".

 

Magyarországnak a romakérdésben "két arca van" - fogalmazott. Az egyik az, hogy a romák és nem romák között az elmúlt évszázadok folyamán létezett egyfajta békés együttélés, és már a rendszerváltást megelőzően, majd azután is voltak példák integrációs programokra. A másik arca - mondta - a paramilitáris csoportok felvonulásai, cigánygyűlölet és az, hogy egyesek az interneten "cigányterrorról" beszélnek. "Egy parlamenti párt erre a témára építve 17 százalékig küzdötte fel magát" - tette hozzá.

 

Kijelentette: "nem akar megértést kérni" a Jobbik számára, ugyanakkor a jelenségre "nem egyfajta újjáéledt nácizmusként vagy irredentizmusként" kell tekinteni, és az nem is nevezhető kizárólag bal- vagy jobboldalinak, hanem "szociális populizmus", amely a romákat mondja ki bűnösnek és a félelemre épít. Nem véletlen - tette hozzá - hogy a párt támogatottsága azokban a térségekben erős, ahol a romákat korábban foglalkoztató egykori szocialista nehézipar összeomlott és magas a munkanélküliség, az állam pedig "kivonult" és "magára hagyta az embereket".

 

Újságírók felvetésére, hogy nem kellett volna-e Orbán Viktornak a gyöngyöspatai incidensek alkalmával "előbb és határozottan megszólalnia", Balog úgy vélekedett, hogy a kormány megfelelően kezelte a kérdést. Rámutatott, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínre utazott és több száz rendőrt vezényeltek a településre. Felidézte, hogy a rendőrség feljelentéseket tett, a bíróság azonban megfelelő jogszabályi háttér hiányában elrendelte az őrizetbe vettek szabadlábra helyezését.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   Kati  | 2011 Május 04 17:13:32 like(0) dislike(0)

javítás:

tényleg izgalmas stratégia

Brávó

Hajrá Magyarország!

#3   Kati  | 2011 Május 04 17:09:21 like(0) dislike(0)

 

Létrejött egy külön velük foglalkozó államtitkárság?

De jó! Megint abból élnek meg emberek, hogy sikerült újfent rájönni, hogy a romáknak nincs megélhetési lehetősége. Vajon hány évig fognak ezen gondolkodni? Vajon mennyit profitálnak abból, hogy gondolkodnak a cigány lakosság feje felett? Segítek megsürgetni a megoldást. Ne legyen kirekesztés. Oké? Ne legyen huszadrendű a cigány. Munkát kell adni neki. Értem én, hogy sok képzetlen roma van. Azt hogyan dolgozza fel logikailag a cigány, ha réges régen úgymond integrált, mert hiszen tanult, meg szakmája is van és mégsem veszik fel sehova? Én például a szociális szférában is szereztem szakmát. Mégsem kenhetek zsíros kenyeret egy kitűnő okj-s képzéssel a hajléktalanoknak. Nem vesznek fel még egy ilyen egyszerű konyhás néni státuszra sem.

Szóval ideje volna a cigány kérdést őszíntébben megvizsgálni.

Hazugság, hogy integráció hiánya volna vagy szakmai képzés hiánya a roma munkanélküliségnek.

Rendszerváltás óta folyamatos és tendenciózusos a munka világában a cigányok mellőzése!

A náci szadista viselkedés ami meg grátiszban megtörténik az meg legyen csak az ország szégyene. Olyat, olyanokat rugdalnak akik már eleve földre kerültek. Gazdaságilag padlót fogtak.

A nácik olyan gazdasági bűnözőket vegyenek célba akik valóban tönkre tették az országot. Na persze ők nem igazi megoldást akarnak. Ők csak fasisztoidok.

Én bizony egy nácihoz sem akarok integrálódni.

Az ilyen kirekesztések miatt egy csomó cigánynak nem lesz majd még nyugdíja sem. Évekig elzárják a munka világától.

Ugyan ki fogja ezt kárpótolni?

Ki fogja méltányolni, hogy a roma eleve nem kap munkát és így nem is lesz majd nyugdíja?

Vagy ezen nem is kell gondolkodni?

Meg sem érjük majd?

Tényleg izgalmas stratégis!

Brávó
#2   snorbi  | 2011 Május 04 15:54:54 like(0) dislike(0)

Emberek mi mondjuk el az igazságot ne ez a gyerek gyilkosok segédje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#1   nissanmicra  | 2011 Május 03 20:16:55 like(0) dislike(0)

TISZTELT BALOG ZOLTÁN ÚR!!! ÖN MÁST MOND MINT AMIT A KORMÁNYA CSELEKSZIK /AZ ÖN KORMÁNYA NEM MUNKAHELYEKKEL ÉS OKTATÁSSAL OLDJA MEG , HANEM BILINCSEL  OLDJA MEG A CIGÁNYKÉRDÉST. KÉRDÉS TOVÁBBÁ FENN ÁLL HOGY AZ ÖNNÖK FASIZTA HIRTELEVIZIÓJA MÉRT 90%A ROMÁKAT ÉS NEM A NÁCIKAT TARTOTTA HIBÁSNAK A CÉLKESZTPONTBAN.-LÁTTAM A MŰSORT -JÓ TÜKÖR-JOBBKÖZÉP TV CSATORNA /SZÉGYELEM HOGY A FIDEXRE SZAVAZTAM HOGY NEKTEK DOLGOZTAM 10ÉVIG.., SZABÁLYOSAN ELÁRULTATOK MINKET.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt