2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romagyilkosságok – Szűkszavúan vallottak a másodrendű vádlott hozzátartozói
2011. 04. 28. 00:00

Rendkívül szűkszavúan válaszolt a tanácsvezető bíró kéréseire a romák elleni támadássorozat másodrendű vádlottjának élettársa és sógornője csütörtökön.

Kiss István élettársát, K. Editet többször figyelmeztetnie kellett a hamis vád és hamis tanúzás büntetőjogi következményeire Miszori László tanácsvezető bírónak, mert a nő többször is ellentmondásba került nyomozati vallomásaival.

 

Testvére, K. Judit azt mondta, hogy távolságtartó volt sógorával és annak testvérével, Kiss Árpáddal, mert nem tartotta jónak, hogy hosszú harag után kibékültek. Arról nem volt tudomása, hogy a vádlottak rasszista nézeteket vallanának. Mint mondta, csak köszönő viszonyban volt velük, de állította, nem viseltek katonai ruházatokat.

 

Vallomásában kitért arra is, hogy apja, mint vadász, fegyvertartási engedéllyel vadászpuskát is tart otthonában, de azok típusát nem ismeri.

 

Arra a bírói kérdésre, hogy testvérének, K. Editnek milyen gyakran kellett náluk aludnia, úgy válaszolt: amikor "makettezett" Kiss István, vagy hajnalig dolgozott. (A vádirat szerint a támadások éjszakáján a másodrendű vádlott arra kérte élettársát, hogy aludjon szüleinél.)
Mivel a csütörtöki tárgyalástól az egyik beidézett tanú orvosi igazolással, egy másik pedig előzetes bejelentés nélkül távol maradt, K. Judit meghallgatása után Miszori László berekesztette a tárgyalást.

 

A bíró K. Editnek engedélyezte, hogy a bírósági tárgyalás végén találkozhasson Kiss Istvánnal a Pest Megyei Bíróság Thököly úti épületében. A vádlottak számára fenntartott előállító helyiségben a "kapcsolattartás" alig pár percig tartott.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indult büntetőper jövő szerdán újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.