HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok – Szűkszavúan vallottak a másodrendű vádlott hozzátartozói

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 28    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Rendkívül szűkszavúan válaszolt a tanácsvezető bíró kéréseire a romák elleni támadássorozat másodrendű vádlottjának élettársa és sógornője a csütörtökön tanúmeghallgatásokkal folytatódott büntetőper tárgyalásán, a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

Kiss István élettársát, K. Editet többször figyelmeztetnie kellett a hamis vád és hamis tanúzás büntetőjogi következményeire Miszori László tanácsvezető bírónak, mert a nő többször is ellentmondásba került nyomozati vallomásaival.

 

Testvére, K. Judit azt mondta, hogy távolságtartó volt sógorával és annak testvérével, Kiss Árpáddal, mert nem tartotta jónak, hogy hosszú harag után kibékültek. Arról nem volt tudomása, hogy a vádlottak rasszista nézeteket vallanának. Mint mondta, csak köszönő viszonyban volt velük, de állította, nem viseltek katonai ruházatokat.

 

Vallomásában kitért arra is, hogy apja, mint vadász, fegyvertartási engedéllyel vadászpuskát is tart otthonában, de azok típusát nem ismeri.

 

Arra a bírói kérdésre, hogy testvérének, K. Editnek milyen gyakran kellett náluk aludnia, úgy válaszolt: amikor "makettezett" Kiss István, vagy hajnalig dolgozott. (A vádirat szerint a támadások éjszakáján a másodrendű vádlott arra kérte élettársát, hogy aludjon szüleinél.)
Mivel a csütörtöki tárgyalástól az egyik beidézett tanú orvosi igazolással, egy másik pedig előzetes bejelentés nélkül távol maradt, K. Judit meghallgatása után Miszori László berekesztette a tárgyalást.

 

A bíró K. Editnek engedélyezte, hogy a bírósági tárgyalás végén találkozhasson Kiss Istvánnal a Pest Megyei Bíróság Thököly úti épületében. A vádlottak számára fenntartott előállító helyiségben a "kapcsolattartás" alig pár percig tartott.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indult büntetőper jövő szerdán újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt