HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok – Szűkszavúan vallottak a másodrendű vádlott hozzátartozói

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 28    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Rendkívül szűkszavúan válaszolt a tanácsvezető bíró kéréseire a romák elleni támadássorozat másodrendű vádlottjának élettársa és sógornője a csütörtökön tanúmeghallgatásokkal folytatódott büntetőper tárgyalásán, a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

Kiss István élettársát, K. Editet többször figyelmeztetnie kellett a hamis vád és hamis tanúzás büntetőjogi következményeire Miszori László tanácsvezető bírónak, mert a nő többször is ellentmondásba került nyomozati vallomásaival.

 

Testvére, K. Judit azt mondta, hogy távolságtartó volt sógorával és annak testvérével, Kiss Árpáddal, mert nem tartotta jónak, hogy hosszú harag után kibékültek. Arról nem volt tudomása, hogy a vádlottak rasszista nézeteket vallanának. Mint mondta, csak köszönő viszonyban volt velük, de állította, nem viseltek katonai ruházatokat.

 

Vallomásában kitért arra is, hogy apja, mint vadász, fegyvertartási engedéllyel vadászpuskát is tart otthonában, de azok típusát nem ismeri.

 

Arra a bírói kérdésre, hogy testvérének, K. Editnek milyen gyakran kellett náluk aludnia, úgy válaszolt: amikor "makettezett" Kiss István, vagy hajnalig dolgozott. (A vádirat szerint a támadások éjszakáján a másodrendű vádlott arra kérte élettársát, hogy aludjon szüleinél.)
Mivel a csütörtöki tárgyalástól az egyik beidézett tanú orvosi igazolással, egy másik pedig előzetes bejelentés nélkül távol maradt, K. Judit meghallgatása után Miszori László berekesztette a tárgyalást.

 

A bíró K. Editnek engedélyezte, hogy a bírósági tárgyalás végén találkozhasson Kiss Istvánnal a Pest Megyei Bíróság Thököly úti épületében. A vádlottak számára fenntartott előállító helyiségben a "kapcsolattartás" alig pár percig tartott.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indult büntetőper jövő szerdán újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt